Home made Semolina Dumplings soup with short Noodles and carrots.
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. A népszerű gasztronómiai portál ezúttal azt mutatja be, miként lesz tökéletes és remegős a daragaluskánk.
Aki azt szeretné, hogy a grízgaluskája tökéletes legyen, azoknak a Mindmegette két remek trükköt ajánl, melynek segítségével garantált a remegős állag és az igazán ízletes levesbetét.
TIPP: A daragaluska tésztájába mindig tegyünk egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, „remegősebb" lesz!
TIPP: Ha igazán finom grízgaluskát akarunk készíteni, akkor előző nap főzzük meg a húslevest. Ha kihűlt, tegyük az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt szedjük le a tetejéről a zsírt, és használjuk azt zsiradéknak a galuskához. Így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.
Daragaluska alaprecet
Hozzávalók:
1 db tojás
só
3 ek olaj
6 ek búzadara
bors
szerecsendió
petrezselyem
2 db erőleveskocka
Elkészítése:
A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.
Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.
Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.
A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.
A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.