Így készül a hideg hónapok sztárja: a sütőtökkoktél

sütőtök koktél
Vágólapra másolva!
Az ősz emblematikus zöldsége - a sütőtök - a koktélok világában is megtalálja a helyét. A Magyar Konyha telt aromájú, édeskés sütőtökből készített szirupjának receptje bizonyára sokunk kedvence lesz a hideg hónapok beköszöntével.
Vágólapra másolva!

A neves gasztronómiai portál a következőképpen javasolja a koktél elkészítését:

Szirup hozzávalók:

  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, őrölt gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg)

Koktél hozzávalók:

  • 1 csésze jó minőségű whisky
  • 1 csésze a fenti szirupból
  • 1/4 csésze citromlé jég

Elkészítés:
Először a szirupot készítjük el. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a sütőtökpürét, a vizet és a fűszerkeveréket! Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15 percig! Használat előtt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni! Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is tárolható. Ezután egy kancsóban keverjük össze a whiskyt, a sütőtökszirupot és a citromlevet, töltsük poharakba, végül adjuk hozzá a jeget!

A Magyar Konyha elsősorban hideg őszi estékre ajánlja ezt a kancsókoktélt, amely akár előző este is bekeverhető, ilyenklor elfogyasztásáig a hűtőben, lefedve tároljuk.

Dekorálás:
A citromszeletek, a csillagánizs, a menta, a fahéjrúd vagy a rozmaring remek kiegészítők, a pohár száját mártsuk mézbe, majd nyomjuk kristálycukorba.

Ezzel a finom kancsókoktéllal bármelyik hétköznapból ünnepet varázsolhatunk. Forrás: Magyar Konyha