Így lesz tökéletesen omlós a rántott csirkemell

rántott csirke
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik. A népszerű hazai portál ezúttal bemutat remek egy tippet, hogy miként lesz garantáltan omlós a rántott csirkemell. Cikkünk végén bemutatunk egy ínycsiklandó receptet is.
Vágólapra másolva!

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni.

Ha azonban a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki,

így garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is.

Sajttal-sonkával töltött, rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg sajt
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír
Sajttal-sonkával töltött, rántott csirkemell Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítése:

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.
  2. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
  3. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    TIPP

    Panírozás előtt kenjük meg olajjal a húst, akkor sütés közben nem szárad ki!