Megmaradt az esti csipsz? Készítsen belőle krumplipürét!
2022. június 01. 08:28
Vágólapra másolva!
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról. A Mindmegette ezúttal egy rendkívül szokatlan recepttel állt elő.
Biztosan akadnak majd, akik a következő receptet biztosan a konyhaművészet meggyalázásának érzik, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet a ropogós burgonyacsipszből bársonyos pürét készíteni – csinál kedvet a nem mindennapi fogás elkészítéséhez a neves gasztronómiai portál.
A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni...
A Mindmegette a következőképpen javasolja a népszerű köret rendhagyó elkészítését:
Forraljunk fel 2,5 dl vizet és adjuk hozzá az apró darabokra tört csipszet!
Folyamatosan keverjük, majd néhány perc elteltével adjunk hozzá 0,5 dl tejet és 1 evőkanál tejfölt, hogy szép krémes állagú keveréket kapjunk!
Szórjuk meg frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, metélőhagymával és máris tálalhatjuk a burgonyapürét! A legjobb az egészben, – azon kívül, hogy nagyon gyorsan elkészül – hogy bármilyen ízű burgonya csipsszel elkészíthető, így igazán különleges köretet varázsolhatunk az asztalra pillanatok alatt.
Ne maradjon le az ORIGO cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!