Könnyed, színes fánkok, emeletes óriás shakek - megnyílt Budapest első amerikai kézműves fánkozója

Vágólapra másolva!
Aki szereti az igazi, könnyed, színes, cukormázas amerikai fánkokat, és az óriás emeletes shakeket, az bizonyára ellátogat Budapest első amerikai kézműves fánkozójába, amely néhány nappal ezelőtt nyílt meg az Astoriánál. 
Vágólapra másolva!

- mondta a megnyitón a Cream Donuts and Shakes tulajdonosa, Alex Hemingway. Az amerikai üzletember három gyerekével él Budapesten, a pandémia alatt gondolkoztak azon, mit is szeretnének csinálni, hol szeretnének lenni, ha véget ér a világjárvány, így jött az ötlet, hogy létrehozzanak egy igazi amerikai fánkozót Magyarországon.

Alex Hemingway, a Cream Donuts and Shakes tulajdonosa Forrás: Origo

Több mint 1 évig fejlesztették a receptet

Az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérleteztek, a kísérletezés részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. A fánkokat megkóstoltuk, és valóban könnyedek, levegősek és persze finomak is.

3D-s fánk, vagy sima?

Nemcsak az ízre és az összetevőkre figyeltek oda, de a fánkok megjelenésére is.

Még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki.

Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem.

Forrás: Origo

Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars

25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak állandó jelleggel, ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel is készülnek. Alex Hemingway, a Cream amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy

Nem milkshake, creamshake

Nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a Cream. A kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján.

Az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg.

Forrás: Origo

A sós finomságokat kedvelőknek az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.

A fánkozó minden nap nyitva van,

viszont házhozszállítás nincs és nem is lesz,

a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.