Kattintson a képre, galéria nyílik!
Elsősorban saláták alapanyagaként szokták felhasználni, de kiváló hozzávalója a leveseknek és bazsalikom helyett a pesztónak is. Oroszországban sóval tartósítják, így fogyasztják salátaként.
A kis gumókat kapribogyó helyett is használják, illetve ledarálva bármilyen étel ízesítője lehet.
Levelei kiválóan alkalmasak az olasz konyha finomságaihoz, a pesztó mellett például a rizottóhoz, a polentához és a fritattához. Apróra vágva fogyaszthatjuk Jersey burgonyával és pirított szalonnával.
A metélőhagymához hasonlóan az ázsiai konyhában is jól működik.
Pirítsuk meg mogyoróolajon egy kis gyömbérrel és szójaszósszal, fogyasszuk köretként vagy tészták feltéteként. De akár szendvicsek készítése során is felhasználhatjuk. Nagyon finom például a sajtos grillszendvics egy kis medvehagymával.