Top 3 last minute finomság Valentin-napra

csokoládés eper
Vágólapra másolva!
A hétköznapok néha úgy beszippantanak, hogy mindenről elfeledkezünk – többek között a Valentin-napról is. Az utolsó pillanatban észbe kapva nehéz bármi kreatívval is előállni. Ettől függetlenül persze mégis szeretnénk meglepni kedvesünket valamivel, hogy érezze, gondoltunk rá. Szerencsére itt van három gyorsan elkészíthető desszertrecept, amellyel máris mosolyt csalhatunk a párunk arcára. A legjobb bennük, hogy kevesebb mint félóra alatt megvagyunk velük.
Vágólapra másolva!

Nutellás eper

A szupermarketekben mindig tudunk venni friss epret. Otthon mossuk meg és csumázzuk ki őket, majd mártsuk nutellába. Végül szórjuk meg apróra tört mogyoróval, és tegyük egy tányérra.

Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

Ennyire egyszerű!

Csokoládés eper. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Csokoládés pillecukor

Ehhez a desszerthez mindössze 40 db nagy pillecukorra, 20 db fapálcára, egy kis olajra, étcsokoládéra és apró cukorkákra van szükség. A csokoládét keverjük össze egy kis olajjal, és olvasszuk meg vízgőz felett.

Szúrjunk fel minden fapálcára 2-2 pillecukrot, aztán mártsuk az olvadt csokoládéba.

Szórjuk meg apróra tört diófélékkel, kókusszal, kis cukorkákkal, és tegyük egy tálcára. Hagyjuk, hogy a csokoládé megkössön, és már tálalhatjuk is.

Csokoládés semifreddo

Ez a recept egészen Olaszországból érkezett hozzánk. Amire szükségünk lesz hozzá, az: 8 tojássárgája, ¾ bögre cukor, 1 evőkanál narancshéj, 1 evőkanál narancslé, egy csipet só, ½ csésze étcsokoládé, olvasztva, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 bögre habtejszín, tejszínhab, narancs és kakaópor.

Forró vízgőz felett keverjük össze egy fémtálban a tojássárgáját, fél bögre cukrot, a narancshéjat, a narancslevet és a sót. Addig keverjük konyhai robotgéppel, míg sűrű masszát kapunk. Fontos, hogy a keverék meleg legyen, ezért csak akkor vegyük le a vízgőz fölül, ha átmelegedett.

Keverjük bele a csokoládét és a vaníliát.

Amint a massza összeállt, tegyük jeges vízbe a tálat, hagyjuk lehűlni alkalmanként megkeverve. Közben egy másik tálban verjük fel a tejszínt a maradék cukorral, és forgassuk bele a csokoládéba. Tegyük desszertpohárba a keveréket, és a hűtőbe pihenni. Felszolgálás előtt nyomjunk rá tejszínhabot, szórjuk meg kakaóporral, és tegyünk bele egy-két ék narancsot.