Mi legyen a megmaradt palacsintatésztával?

palacsintatészta
Vágólapra másolva!
A palacsinta világnapján minden a palacsinta körül forog. Alig várjuk, hogy a munkából hazaérve bekeverjük a tésztát, és meglepjük az egész családot ezzel a finomsággal. Csakhogy bizony előfordulhat, hogy elszámoljuk magunkat. Készítünk mondjuk két adag tésztát, és a fele megmarad, mert a család már degeszre tömte magát, kisütni ezért felesleges lenne. Mit lehet tenni ilyenkor?
Vágólapra másolva!

Ne hagyjuk kárba menni a megmaradt palacsintatésztát! Nézzük meg inkább, milyen lehetőségeink vannak, amellyel megelőzzük a pazarlást.

Forrás: Shutterstock

Fagyasszuk le

A palacsintatészta maximum három napig áll el a hűtőben. Ha most nem is használjuk fel, lehet, hogy holnap igen. Ám ha mégsem, akkor még mindig dönthetünk úgy, hogy lefagyasztjuk.

Mielőtt újra felhasználnánk, hagyjuk egy éjszakát a hűtőben kiolvadni.

De az is lehet, hogy kisütjük, és meg is van oldva a másnapi reggeli. Megtölthetjük sós vagy édes töltelékkel, és még a gyerekek is vihetnek az iskolába.

Gondoljuk újra

Ki mondta, hogy a palacsintatészta csak palacsintasütésre jó? Mi a helyzet a bundás csirkemellel és zöldségekkel? Mártsuk a palacsintatésztába őket, és süssük ki olajban. Így nemcsak a desszertről gondoskodtunk, hanem a vacsoráról is. A palacsintatésztába mártott és úgy kisütött virsli például isteni!

Vagy gondoljunk a sültekre és a halakra, amelyek egy korsó sörrel az igazán finomak.

Turbózzuk fel a megmaradt tésztát fűszernövényekkel, forgassuk meg benne a krumplit, a sülteket vagy a halakat, és süssük meg fritőzben. Nekünk csak az előkészületekkel van dolgunk, a sütést már a fritőz végzi.

Süssük meg

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy kenyérformába, tegyünk bele apróra vágott friss vagy aszalt gyümölcsöket, és süssük meg. Hamarosan kész is a tepsi sütemény, amelyet szintén berakhatunk a gyerekeknek vagy magunknak tízóraira.