Vágólapra másolva!
Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal szakmai partnerségével 2021. évben negyedik alkalommal hirdeti meg a "Magyarország étele" nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre várják a történelmi Magyarország területéről, és a diaszpórából a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését
Vágólapra másolva!

Az "Egy a természettel" szlogen lett a Magyarország Étele 2021 szakácsverseny témája, melyre március 12-ig lehet nevezni.

Minden, versenyre nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat,

és kötelezően tartalmaznia kell három alapanyagot: vadhúst, Naszálytej Fittej írót, és bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket. Utóbbi kiváltható bármilyen eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel Uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel és/vagy élelmiszerrel.

– mondta el az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István szerdán, Budapesten.

Elmondta továbbá, hogy az idei évben is hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Szeretnék, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek elkészítésére és kitálalására 4 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére. A részletes versenykiírás a verseny honlapján olvasható.