Ünnepeljük mogyorókrémes fánkkal a farsangi időszakot

fánk
Set of three sufganiyot doughnuts with jelly arranged in a box on white wooden background. Horizontal composition.
Vágólapra másolva!
Ez a mogyorókrémes fánk egyszerűen isteni! Az egész család imádta, amikor elkészítettem nekik. Olyan gyorsan elfogyott, hogy felocsúdni is alig volt időm, már készíthettem a következő adagot. Bár idő és munka van vele, valójában megéri a fáradozást. Nem telhet el úgy a farsangi időszak, hogy nem próbálta ki ezt a receptet!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Mogyorókrémes fánk

Hozzávalók:

  • 500 ml tej
  • 110 g liszt
  • 50 g friss élesztő
  • 85 g cukor + 1 evőkanál
  • 80 g margarin
  • 3 tojás
  • mogyorókrém
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Keverjük el az 1 evőkanál cukrot 100 ml langyos tejben, és morzsoljuk el benne az élesztőt.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a cukrot, adjuk hozzá az olvasztott margarint, az élesztős tejet, a maradék tejet, a tojásokat és a sót.
Dagasszuk jól össze, és hagyjuk pihenni egy órát.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd szaggassunk belőle köröket egy pohárral.
Minden második körre rakjunk 1-1 evőkanál mogyorókrém-gombócot, majd tegyük rá az üres tésztakorongot.
Jól nyomkodjuk össze a széleit, majd tegyük félre, és hagyjuk kelni még 30 percig.
Amint letelt az idő, csak süssük ki olajban.