Salsa, aszalt paradicsom, paradicsomleves, ketchup – mind remekül hangzik, ha nem akarjuk, hogy tönkremenjen a finom friss paradicsom.
De néha túl sok már a paradicsomos étel,
valami más módszerhez kell folyamodnunk, hogy ne menjen tönkre a zöldség a kertben vagy a pulton.
Ez a fagyasztás.
Csupán egy jól záródó fagyasztózsák kell hozzá, ráadásul meg sem kell hámozni a paradicsomokat! Körülbelül öt perc, mire a fagyasztóba kerülnek. Annyit kell tennünk, hogy kicsumázzuk, megmossuk, megszárítjuk, majd a fagyasztózsákba tesszük.
Érdemes a zsákot vízbe meríteni, így szorítva ki belőle a levegőt. Lezárjuk a zsákot, és már mehet is a fagyasztóba.
Ha fel akarjuk használni, egyszerűen annyit kell tennünk, hogy forró vizet engedünk rá. A bőr a meleg víz hatására szinte azonnal lejön a paradicsomról, így a zöldség már mehet is a fazékba.