Isteni rusztikus szicíliai kenyér egy olasz mamától

szicíliai kenyér
Vágólapra másolva!
Kenyeret sütni nem bonyolult. Mindössze egy jó receptre van szükségünk, onnantól már a világot is megválthatjuk. Süssük meg ezt a rusztikus szicíliai finomságot harminc perc alatt! Aztán ne felejtsük el eltenni a receptet, biztosan szükségünk lesz még rá.
Vágólapra másolva!
Szicíliai kenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Szicíliai kenyér

Hozzávalók:

  • 260 g liszt
  • 200 ml szódavíz
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag instant élesztő
  • ½ evőkanál cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük félre.
Keverjük össze a vizet az olajjal, majd keverjük el benne a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.
Dolgozzuk össze egy konyhai robotgéppel.
Amint a tészta összeállt, kezdjük el gyúrni lisztezett felületen.
Formázzunk belőle gömböt, majd szedjük hatfelé.
Tegyük a tésztákat a tepsire, finoman lapítsuk ki őket az ujjainkkal.
Olasz módra kenjük meg extra szűz olívaolajjal és szórjuk meg rozmaringgal meg kakukkfűvel.
Tegyük a sütőbe 20 percre vagy tűpróbáig.