Vegán, töltött burgonyaérmék 45 perc alatt

vegán, töltött burgonyaérmék
Vágólapra másolva!
Ezek a vegán burgonyaérmék könnyen elkészíthetőek, akár még kényelmi ételnek is nevezhetjük őket. Gombával és zöldségekkel vannak töltve, mindössze háromnegyed óra, és máris az asztalon gőzölögnek. Kiválóak reggelire, ebédre és még vacsorára is. A recept tej- és gluténmentes is, és nagyon-nagyon finom!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vegán, töltött burgonyaérmék

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 kg burgonya
  • 80 g rizsliszt
  • 40 g kukoricakeményítő
  • bors
  • szerecsendió

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250 g gomba
  • fél cukkini, kockára vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • egy csipet pirospaprika-pehely

Elkészítés:

Hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg sós vízben a burgonyát.
Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és törjük össze krumplitörővel.
Ne használjunk konyhai robotgépet, különben a burgonyapüré ragacsos lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a lisztet és a kukoricakeményítőt is.
Jól keverjük össze kézzel vagy kanállal.
A töltelék elkészítéséhez vágjuk apróra a zöldségeket, majd pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon.
Adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a paprikát és a cukkinit is.
Pirítsuk még néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszereket.
Jól rottyantsuk össze.
Készítsünk a burgonyás tésztából golyókat.
A közepükbe készítsünk mélyedést, majd tegyünk bele a töltelékből másfél evőkanálnyit.
Óvatosan zárjuk le a golyókat még egy kis tésztával, majd tegyük egy olajjal kikent tepsire, és kissé nyomjuk össze.
Az így kapott kis érméket süssük 180 fokon 20 percig.

Forrás