Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
Hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg sós vízben a burgonyát.
Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és törjük össze krumplitörővel.
Ne használjunk konyhai robotgépet, különben a burgonyapüré ragacsos lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a lisztet és a kukoricakeményítőt is.
Jól keverjük össze kézzel vagy kanállal.
A töltelék elkészítéséhez vágjuk apróra a zöldségeket, majd pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon.
Adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a paprikát és a cukkinit is.
Pirítsuk még néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszereket.
Jól rottyantsuk össze.
Készítsünk a burgonyás tésztából golyókat.
A közepükbe készítsünk mélyedést, majd tegyünk bele a töltelékből másfél evőkanálnyit.
Óvatosan zárjuk le a golyókat még egy kis tésztával, majd tegyük egy olajjal kikent tepsire, és kissé nyomjuk össze.
Az így kapott kis érméket süssük 180 fokon 20 percig.