Le lehet fagyasztani a megmaradt sütőtököt?

sütőtök ötletek
Kockázzuk fel a tököt, tegyük egy vajjal kikent tepsire. Locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg aszalt gyümölcsökkel és dióval. Süssük meg így! Nagyon különleges
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy imádjuk a tököt, de ha túl sokat vásároltunk belőle, képtelenség megenni, mielőtt tönkre menne vagy mielőtt megunnánk. Mit lehet tenni ebben az esetben? Semmiképp se hagyjuk kárba menni, hiszen van egy-két módszer a tarsolyunkban a tárolására. Milyen jó lesz a tavasz kezdetén is sütőtökkrémlevest vagy tökös muffint enni!
Vágólapra másolva!

Mi a legegyszerűbb módja a megmaradt sütőtök tárolásának?

Bizony, a fagyasztás. Vágjuk fel és szedjük ki belőle a magokat a szokott módon. Daraboljuk fel, porciózzuk, majd mehet is a fagyasztótasakokba vagy dobozokba.

A fagyasztóban hat hónapig friss marad, úgyhogy akár a tavasz derekén is élvezhetjük finom ízét.

Ha előfőzzük, akkor akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Daraboljuk fel ugyanúgy, mint az első esetben, majd tegyük három percre egy fazék forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedjük ki, és tegyük jégkockákkal dúsított vízbe.

Miután a tökdarabok kihűltek, csepegtessük le őket, mehetnek a fagyasztótasakba, majd a fagyasztóba akár egy évre is.

Forrás: Shutterstock

És ha a sült tök marad meg?

Akkor sincs semmi gond, nem szabad hagyni tönkre menni. Pürésítsük botmixerrel vagy konyhai robotgéppel, tegyük légmentesen zárt edénybe és a fagyasztóba.

Bármikor lesz kéznél tökpüré.

Így a tök akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Bátran használjuk fel levesekhez, desszertekhez vagy épp turmixokhoz.

Forrás