Házi Milky Way, ez az új kedvenc desszertünk - recept

milky way
Vágólapra másolva!
Gyerekként talán ön is álmodozott arról, hogy milyen jó lenne a pici csokoládé helyett óriási csokit majszolni. Annyira, de annyira finom volt, hogy egyszerűen többre vágytunk. Felnőttként az álmaink már kicsit megváltoztak, de ne felejtsük el a bennünk élő gyermek egykori vágyait se. Most elkészíthetjük az óriási csokoládét, amiről egykoron álmodoztunk.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Óriási házi Milky Way

Hozzávalók:

  • 500 g cukor
  • 220 g szőlőcukor
  • 200 ml víz
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • egy csipet só
  • 25 g tejcsokoládé + 450 g a bevonathoz

Elkészítés:

Öntsük a szőlőcukrot egy edénybe, öntsük hozzá a víz felét és kezdjük el melegíteni.
Forrás után adjuk hozzá a cukrot és a maradék vizet.
Közben verjük fel a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliáscukrot.
Amint a cukros keverék felforr megint, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojáshabhoz.
Vágjuk apróra a 25 gramm tejcsokoládét és keverjük el a krémbe.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába, majd a fagyasztóba pár órára.
Amint megkötött, olvasszuk fel a tejcsokoládét, egy részével kenjük meg az óriás csokoládé tetejét.
Tegyük vissza a fagyasztóba néhány percre, hogy megkössön, majd vegyük ki a formából, és locsoljuk meg az egészet a maradék olvasztott csokival.
Kész is a gigantikus Milky Way.