Így készítsünk desszertpizzát, ha le akarjuk nyűgözni a vendégeket

desszertpizza
Vágólapra másolva!
Mi az első dolog, ami eszünkbe jut, ha meghalljuk a pizza szót? Az ízletes olasz finomság paradicsomos szósszal, sok sajttal és a kedvenc feltéteinkkel. Egy harapás, és máris eksztázisba kerültünk. Ám a világ változik, egyre több őrület üti fel a fejét, majd fejlődik tovább. Ilyen az édes és krémes desszertpizza is, amely csak kinézetben emlékeztet a hagyományoshoz. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!

Biztos vagyok benne, hogy a desszertpizza először megdöbbentő lesz, ám amint elmúlik a meglepetés, ugyanolyan nagy kedvencünkké válik, mint a hagyományos. Tegyük fel gyorsan a séfkalapot és

készítsük el ezt a fantasztikus finomságot a semmiből!

Mindössze pár lépést kell követni!

Desszertpizza. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Süssük meg a tésztát!

A desszertpizza tésztája is picit más, mint az eredetié. A következő hozzávalókra van szükségünk: 2 és ½ bögre liszt, szitálva, ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 bögre olvasztott vaj, ¾ bögre cukor, 1 csipet só, 1 tojás, ½ bögre csokoládécsipsz és 1 teáskanál vaníliaaroma.

Először szitáljuk a lisztet egy tálba, majd kezdjük el hozzákeverni az alapanyagokat.

Ha szükséges adjunk hozzá egy kis tejet, hogy sima, gyúrható tésztát kapjunk. Öntsük hozzá a csokoládécsipszet, és kezdjük el dagasztani. Amint jól összeállt, és felvette a csokoládédarabokat, tegyük félre.

Ha a duplájára kelt, vajazzunk ki egy tepsit, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát köralakban, aztán süssük, amíg aranybarna lesz.

Készítsük el az öntetet!

A krémes réteget ízlés szerint választhatjuk meg. Lehet szó pudingos krémről, vaníliasodóról, csokoládés vagy mogyoróvajas krémről, de akár görög joghurtot is használhatunk.

Mi most egy joghurtos krémet mutatunk.

Hozzávalók: 1 pohár görög joghurt, ½ bögre tej, ½ bögre cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma. Egyszerűen keverjük össze, majd kenjük meg vele az elkészült, és kihűlt pizzatésztát.

Szórjunk rá feldarabolt gyümölcsöket, bogyós gyümölcsöket vagy pörkölt dióféléket. Hogy igazán egyedülálló legyen, szitálhatunk rá csokoládéöntetet, mézet vagy karamellát.