Így spóroljunk pénzt a konyhában

sütés, főzés, konyha
Vágólapra másolva!
Az emberek különböző módszerekkel próbálnak pénzt megtakarítani. Például sétálnak ahelyett, hogy autóba ülnének, otthon készítik az ételeket, azt viszik a munkába, nem pedig vendéglátóhelyen esznek stb. Egy dolgot azonban sokan nem vesznek figyelembe: a pénz a konyhában is könnyen elfolyhat.
Vágólapra másolva!

1. Hagyjuk az ételrendelést

Hajlamosak vagyunk házhoz rendelni az ételt, ha fáradtnak érezzük magunkat. Ezzel extra kiadást csinálunk magunknak, amit nagyon egyszerűen meg lehetne spórolni. Amikor legközelebb nagyobb mennyiségű ételt készítünk ebédre,

tegyünk el belőle egy-egy adagot a fagyasztóba a kimerült napokra.

2. Tároljuk jól a zöldségeket és gyümölcsöket

Ha nem tudjuk, hogyan kell az élelmiszereket megfelelően tárolni, hamarabb tönkre fognak menni. Pedig a megfelelő tárolással hosszabb ideig maradnak frissek, így biztosan nem kényszerülünk arra, hogy kidobjuk őket. Ha már látjuk, hogy kezdik elveszíteni a frissességüket, még akkor is készíthetünk belőlük desszertet vagy smoothie-t. Így nem lesz kidobott pénz.

Forrás: Shutterstock

3. Zöldség és gyümölcs a piacról

Sokunk megveszi az előre feldarabolt és lefagyasztott alapanyagokat, holott mi magunk is könnyen elkészíthetnénk. Csupán le kell menni a szupermarketbe vagy a sarki piacra, megvenni frissen az alapanyagokat, feldarabolni, és mehet is a fagyasztóba.

4. Ne dobjuk el, ami újrafelhasználható

Ilyenek például a műanyag zacskók, amiket hajlamosak vagyunk használat után rögtön a kukába hajítani.

Pedig könnyen ki lehet öblíteni és újrafelhasználni. Ezzel is pénzt takaríthatunk meg magunknak.

5. Nem figyelünk a vízfelhasználásra

Vannak alkalmak, amikor érdemesebb folyó víz alatt megmosni a gyümölcsöket, ugyanakkor úgy is spórolhatunk a vízen, ha csak akkor tisztítunk így, amennyiben feltétlenül szükséges.. Amit lehet, ne folyó víz alatt mossunk meg, ha pedig mégis, akkor ne hagyjuk ömleni a vizet.

6. Használjuk a fagyasztót!

Ne hagyjuk tönkremenni a maradékokat a hűtőben, inkább fagyasszuk le őket, hiszen később még jól jöhetnek.

Például azokon a fáradt napokon, amiket korábban említettünk.

7. Maradékok felhasználása

A maradékokat azonban nem csak úgy menthetjük meg, ha a fagyasztóba tesszük. Ugyanis könnyen újra felhasználhatjuk őket. Készíthetünk belőlük egy teljesen más ételt, így szintén pénzt takarítunk meg.