A habkávénak leáldozott, itt a habtea

habtea
Vágólapra másolva!
Néhány hete a dalgona kávé, vagyis a habkávé meghódította az egész világot. Ez egy felvert, habos kávé, amely néhány hét alatt vált mindenki kedvencévé. Ennek mintájára azonban új trend kezdett terjedni az interneten, mégpedig a matcha habtea.
Vágólapra másolva!

A habkávé vigyázhat! Hiába uralta hetekig az internetet, ezúttal új vetélytársa akadt. Itt a Matcha Latte Storms, vagyis a habteás latte.

Miért szerették annyira a dalgona kávét?

Azért, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul különleges és esztétikus. Tökéletesen megállja a helyét a közösségi médiában. Senki nem hitte volna azonban, hogy ilyen könnyű megfejelni

ezt a trendet egy zöld itallal.

Még annak ellenére sem, hogy az emberek elkezdték a saját képükre formálni a dalgona kávé receptjét, így dalgona pudingot és tortát is készítettek már.

Ezúttal azonban a tea szerelmeseinek kedveskedik az új trend, amely még magasabb szintre emeli a dalgona nevet.

A habtea pontosan úgy néz ki, mint a kávé unokatestvére. Annyi a különbség, hogy a habos kávéréteget felváltotta a habos tearéteg. Az eredeti recept továbbá nem hagyományos cukrot, hanem kókuszcukrot tartalmaz, illetve tej helyett mandulaital kerül bele.

Próbáljuk ki!

Habtea. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Habtea

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál matcha por
  • 2 evőkanál kókuszcukor vagy sima cukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 csésze mandulaital vagy tej

Elkészítés:

Keverjük össze a matcha port és a vizet egy tálban.
Keverjük hozzá a kókuszcukrot.
Keverjük addig egy habverővel, amíg habos lesz.
Öntsük a tejet egy pohárba, azután kanalazzuk rá a zöldteás habot.
Már fogyaszthatjuk is!