A pizza jobb reggeli, mint a gabonapehely?

étkezés, pizza
Vágólapra másolva!
Pizzát enni reggelire egy amerikai klasszikus. Akár hidegen, akár közvetlenül a dobozból szállítás után, akár felmelegítve. Az persze már más kérdés, hogy ezzel mennyire teszünk jót a szervezetünknek. Ha jobban belegondolunk, nem nagyon hallottuk még egy mondatban a pizza és az egészséges szavakat. Legalábbis eddig. Ám a New York-i táplálkozás-szakértő, Chelsey Amer szerint a pizza jobb választás reggelire, mint a kedvenc gabonapelyhünk.
Vágólapra másolva!

Amer a gabonapelyhek elkerülésére a magas cukortartalmuk, valamint a fehérjék és egészséges zsírok hiánya miatt inti az embereket.

A sok cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet,

ám túl sok energiát nem kapunk általa, így a lendület hamar el is fogy.

– mondja Chelsey Amer.

Azt is hozzáteszi, hogy bár egy szelet pizza több zsírt, ám sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a legtöbb gabonapehely, így nem kell vércukor-ingadozásra számítanunk.

Meglepő, de egy átlagos pizzaszelet és egy tál gabonapehely tejjel közel azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz Forrás: Shutterstock

Cynthia Sass táplálkozás-szakértő szerint azonban vannak olyan termékek, amelyeket érdemes lehet reggeliként fogyasztani.

A teljes kiőrlésű gabonából, dióból, magvakból és gyümölcsökből készült gabonapehely fűvel táplált tehéntejjel egészségesebb alternatíva, mint egy fehér lisztes, zsíros pizza.

Persze készíthetjük mi magunk is a pizzát minőségi alapanyagokból, fehér liszt felhasználása nélkül. Mégiscsak egészségesebb, ha tudjuk, mi van benne.

Szóval ez egy győzelem? Összecsaphatják a tenyerüket a pizzarajongók? Nem egészen. Számos egészségesebb reggeli van a pizzánál, de legalább nem kell bűntudatot éreznünk, ha megkívánunk egy szeletet reggel.