Kevés like-ot kapnak a képei az Instagramon?

ételfotó, blogger
Vágólapra másolva!
Lövök egy képet az Instára – általában ezzel a mondattal fogunk neki az étkezésnek. Régen asztali áldást mondtak ebéd előtt, ezt ma már felváltotta az Insta-poszt. De vajon milyen a jó kép? 5 szakértő adja meg rá a választ.
Vágólapra másolva!

Claire Gunn Dél-Afrika egyik legkeresettebb ételfotósa, művész és szakács. Szerinte az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig figyeljünk a háttérre, és tartsuk egyenesen a telefont.

Egy rossz háttér nemcsak a képet rontja el, de akár kellemetlenségeket is szülhet.

Hein van Tonder fotózással és videózással foglalkozik. Ő a Heinstirred gasztroblog szerzője. Az ő tanácsa a következő:

keressünk minél érdekesebb, izgalmasabb és különlegesebb felületeket, és azon helyezzük el ételeinket.

Szerinte még bravúrosabbá tehetjük az eredményt, ha játszunk az árnyékokkal és a kompozícióval. Nem szabad félni attól, hogy szokatlanra sikerül a fotó.

Nézzük meg a fény útját, és használjuk! Forrás: Shutterstock

Michelle Parkin szintén ételfotós, híres letisztult stílusáról. Az ő tanácsa, hogy keressük meg a fényt. Vagyis, amikor képeket készítünk, helyezzük el az ételt közvetlenül az ablak előtt, nézzük meg a fény útját, és használjuk!

Brett Field már több díjat is bezsebelt ételfotósként. Elmondása szerint jó, ha mindig van kéznél egy kis sütőpapír.

Például a telefonunk tokja alatt. Ennek segítségével megtörhetjük a telefonunk által visszavert fényt, így sokkal lágyabb lesz a kép. Sam Linsell ételfotós, stylist és szakácskönyvíró szerint az a legjobb, ha

mindig természetes fényt használunk, és utána szerkesztjük meg egy kicsit a képet.

Fotóihoz sosem használ erős szűrőket, visszafogottan kezeli ezeket. Keressük meg azt az alkalmazást, amely a leginkább testhezálló számunkra, így extra fényt és szűrőt adhatunk képeinkhez.

Ezzel a néhány tanáccsal máris izgalmasabbá és lenyűgözővé tehetjük Instagram-fiókunkat.