Csak egy gyors kérdés: melyik nemzet imádja a legjobban a húst?

2019.01.09. 10:25

Egy gasztronómiai utazás bizony nem egy pénztárcabarát hobbi. Csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy olyan országokba is eljussanak, mint Brazília. Mindenki másnak azonban csak az álmodozás marad, amelyet a következi brazil recept tesz teljessé.

Brazília egy ország Dél-Amerikában. Gasztronómiájában megfigyelhető az indián őslakók, az afrikai rabszolgák, illetve a telepesek szokásai.

Az európai bevándorlók (főként Portugáliából, Olaszországból, Spanyolországból, Németországból, Lengyelországból és Svájcból) a búzaalapú étrendet hozták be az országba.

Ételeik leggyakrabban használt alapanyaga a rizs és a bab. Előételnek általában valamilyen salátát vagy főtt zöldséget fogyasztanak, ám a levesekért annyira nincsenek oda.

A húsért viszont annál inkább – naponta fogyasztják!

Az őserdős területeken elsősorban halat, zöldségeket, trópusi gyümölcsöket esznek, a szárazabb vidékekre a szárított húsok, a tengerpartiakra pedig a tenger gyümölcsei a jellemzők.

A helyi alapanyagok közé tartoznak a gyökérzöldségek, mint a manióka, valamint a gyümölcsök, mint a mangó, a narancs, az ananász, a papaja, a guava, a mangó és a maracuja.

Próbálja ki a következő receptet!

Forrás: Food52

Feijão verde

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 6 szelet bacon, apróra vágva
  • 1 nagy hagyma
  • 1 cubanelle paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 453 g fekete szemű borsó, átöblítve, megszárítva
  • 470 ml tejszín
  • 113 g krémsajt
  • 4 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • ¼ csésze friss koriander, apróra vágva
  • 1 és ½ csésze sajt, reszelve
  • só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 190 fokra.

Melegítse fel az olajat egy serpenyőbe, azután pirítsa meg a szalonnát. Tegye egy papírtörlőre, azután rakja félre.

Vegyen ki egy evőkanál zsírt a serpenyőből, a maradékon pedig pirítsa meg a hagymát.

Adja hozzá a paprikát és a fokhagymát. Süsse, míg megpuhul.

Öntsön hozzá egy evőkanál vizet, a borsót, és jól keverje össze.

Adja hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Főzze tovább.

Vegye takarékra a lángot, és keverje folyamatosan 15 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Sózza és borsozza ízlés szerint.

Vegye le a serpenyőt a tűzről, utána keverje hozzá a mogyoróhagymát, a koriandert és a bacont.

Óvatosan keverjen hozzá ½ csésze sajtot, azután öntse az egészet egy sütőedénybe.

Szórja meg az ételt a maradék sajttal, majd süsse 20 percig. Tálalja rizzsel.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: