A csipsz az egyik legnépszerűbb ropogtatnivaló és hiába tudjuk, hogy nem egészséges, néha azért csak elcsábulunk a boltban. Pedig, ha otthon készítenénk, akkor nemcsak a nassolás utáni vágyunkat elégíthetnénk ki, de még az egészségünkért is tennénk.
Zakopane egy gyöngyszem a Tátra lábánál. Bármelyik évszakban is megyünk, mindig új arcát mutatja. Persze az ősz végi és a téli a legszebb, amikor a Tátra már havas, a város fel van díszítve, mindenki forralt bort kortyolgat és kezdetét veszi a karácsonyi vásár. Elég egy hosszú hétvége ahhoz, hogy túrázzunk a hegyekben, bejárjuk a várost, közben pedig jókat együnk.
Zakopane belvárosa még a főszezonon kívül is nyüzsög. Bár sok a turista, sok az ember, mégsem túlzsúfoltak az utcák. Így még korgó gyomorral is kellemes végigballagni a Krupowki sétányon és gyönyörködni a kirakatokba pakolt ételekben. Persze, számos csodás szuvenírbolt is van közöttük, de az ötórás út után mi már csak az éttermekre tudtunk figyelni.
Mindenki nagy lakásról álmodik. Ugyanakkor ez nem mindenkinek adatik meg, de okos trükkök és az ötletes design segítségével kellemes eredmény születhet.
Pink háromszoros Grammy-díjas énekesnő és elfoglalt édesanya. Bár próbálja kihozni magából a maximumot, néha neki is nehéz helytállni ennyi különböző szerepben. Emellett persze önmagával is foglalkoznia kell, hiszen különösen fontos, milyen formában áll ki az emberek elé a színpadra. De vajon hogyan csinálja?
Reggeli rutinja pont olyan egyszerű és hétköznapi, mint a miénk. Kávéval kezdi a napot – na meg persze egy smoothie-val. Rajong a szuperételekért, amelyek extra energiát adnak és fokozzák az anyagcserét. Edzője, Gregory Joujon-Roche javaslatára reggeli turmixját kókuszvízből, avokádóból, áfonyából és lenmagból készíti.
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.
Ha a télre és a hidegre gondol, mi jut először eszébe? A forró levesek? A forralt bor? Egy pohár gőzölgő tea? Vagy a kadha? Ez utóbbi biztosan nem, de csak azért, mert nem ismeri. A kadha egy ajurvédikus ital, egy teaféle, amelyeket gyógynövényekkel és fűszerekkel készítenek Indiában.
Indiában elsősorban köhögés és megfázás ellen isszák. A benne lévő bazsalikom például fertőtleníti és megnyugtatja a torkot. A gyömbér pedig gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és mikrobaellenes hatású.
Néha előfordul, hogy úgy megennénk valamit, de nincs kedvünk sem süteményt sütni, sem a boltba menni. Mit lehet tenni? Nyomjuk el a nassolási vágyat? Dehogy! Íme három egyszerű snack, amelynek hozzávalói ott csücsülnek a konyhában.
A fokhagyma jól ismert varázslatos tulajdonságairól. A gyógynövényként is ismert alapanyag segíthet leküzdeni a fertőzéseket, csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A hagyományos gyógyászatban már régóta használják különböző betegségek kezelésére.
Az ősz és a tél a forró italok és a forró levesek időszaka. Bár odakint minden szürke, és az orrunkat sem szívesen dugjuk ki, mert olyan hideg van, meleg kényeztetésre találunk kedvenc forró csokoládénkban.
Kíváncsi a kávé eddig nem ismert hatására? Akkor lapozzon tovább!