Így halmozzák az élvezeteket a mexikóiak

Enchiladas
Vágólapra másolva!
Az enchiladas egy mexikói étel, amely magyarul töltött palacsintát takar. A nevével ellentétben azonban a tölteléket tortillába tekerik, és csiliszósszal öntik nyakon, úgy sütik össze. Street foodként kezdte pályafutását, ma pedig a mexikói konyha szerves részévé nőtte ki magát. Rendkívül gazdaságos fogás, hiszen a megmaradt hozzávalókból készítették el, mint a maradék csirkehús, sajt vagy zöldség.
Vágólapra másolva!

Az étel különlegessége, hogy számos alapanyagból készülhet bele töltelék (különböző húsok, sajt, bab, burgonya és zöldségek).

Története a legenda szerint a maják idején kezdődött, ahol kis halak köré tekertek tortillát.

Sőt, évezredeken keresztül az azték civilizáció fontos alapétele is ez volt.

Az enchiladast az első mexikói szakácskönyvben említik, amelyet 1831-ben adtak ki.

Forrás: Shutterstock

Enchiladas

Hozzávalók:

  • 3-4 darab apróra vágott, főtt csirkemell
  • só, bors
  • 1 üveg salsaszósz
  • 3 tortilla
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 konzerv fekete bab
  • 1 nagy paradicsom apróra vágva
  • tejföl

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 175 fokra. Sózza és borsozza meg a csirkét.

Öntse a salsaszósz felét egy üveg sütőedény aljára.

Töltse meg a tortillákat sajttal, babbal, paradicsommal és a csirkével. Tekerje fel, és tegye a sütőedénybe.

Öntse rá a maradék szószt, szórja meg sajttal, és süsse 30 percig.

Tálalja tejföllel.