A fekete fokhagyma és a savanyú uborkás fagylalt lett a konyha új sztárja

A fekete fokhagyma hosszas érlelés után nyeri el színét és ízét
Vágólapra másolva!
A múlt héten hűsítő és ötletes italokkal harcoltunk a forróság ellen és savanyú uborkából készült fagylaltot nyaltunk. Megtanultuk, hogyan lehet tartósítani otthon, illetve hogy húsz év múlva sokkal több mesterséges húst fogunk fogyasztani, mint valódit. Ráadásul éppen Katalin hercegné kedvenc ételeiről beszélgettünk, amikor megtörtént az évszázad trónfosztása: a karfiolpüré letaszította a krumplipürét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Készített már savanyú uborkával fagylaltot?

A Manhattanben található Lucky Pickle Dumpling Co. alapítója, Jacob Hadjigeorgis, a savanyúságok megszállottja. Olyannyira, hogy megalkotott egy teljesen új trendet: a savanyúságból készített fagylaltot.

Top 5 alacsony kalóriatartalmú gyümölcs nyárra

A nyári hónapokban könnyebb a fogyás, hiszen a hőségtől eltekintve szívesen mozdulunk ki, megyünk el a légkondicionált konditerembe és könnyebben jutunk friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

Az eper kiváló jódforrás, ami hozzájárul az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez Forrás: Shutterstock

Az emberi testnek szüksége van bizonyos mennyiségű kalóriára az energiához, ám a kalóriatöbblet zsírként halmozódik fel. Ezért érdemes olyan gyümölcsöket választani, amelyeknek alacsony a kalória-, ám magas a tápanyagtartalma.

Hűsítő kávékoktéllal is küzdhet a hőség ellen

A kávéfogyasztás manapság az egyik legelterjedtebb reggeli rituálé. Azonban érdemes néha túltekinteni a megszokott eszpresszón és a capuccinón – főleg a perzselő nyári hőségben! Íme néhány kávékoktélrecept.

3+1 tipp a rohanással teli, kapkodós reggelek ellen

Gondolta volna, hogy általában egyedül reggelizünk? A Kellogg's megbízásából készített kutatás alapján 10 felnőttből 9 szerint fontos a családtagokkal közös reggeli, a hétköznapok rohanása azonban ezt nem teszi lehetővé.

Már az előkészületeket is csinálhatjuk együtt Forrás: Shutterstock

Itt az idő a változtatásra! Ezzel a néhány tippel tehetünk a kapkodós reggelek ellen, ráadásul jó hangulatban, a családdal fog telni a nap legfontosabb étkezése. Például elég, ha csak néhány perccel kelünk korábban, és máris lesz időnk közösen elfogyasztani néhány falatot, közben pedig megbeszélni az aktuális családi ügyeket.

Így lehet a legegyszerűbben tortát szeletelni - videó

Kétféle ember létezik. Az egyikük először felosztja a tortát négy egyenlő részre, utána vág szeleteket, a másikuk pedig rögtön a cikkelyekkel kezdi. Na, de mi van akkor, ha létezik egy harmadik megoldás?

Évente milliók halálát okozhatja ez a táplálkozási probléma

Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat. A tanulmány első eredményeit az amerikai táplálkozástudományi társaság (American Society for Nutrition) Baltimore-ban jelenleg is folyó éves konferenciáján mutatták be – írta a Phys.org portál.

Akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek kisebb eséllyel híznak el Forrás: shutterstock.com

A gyümölcsök és a zöldségek kitűnő rost-, kálium-, magnézium- és antioxidáns-források. Ezekről kimutatták, hogy csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. A friss zöldség és gyümölcs emellett javítja a bélbaktériumok állapotát és összetételét. Akik többet esznek belőlük, kisebb eséllyel híznak el, ami szintén csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Válogasson a Balaton-part legjobbjai közül

Már hatodik éve jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép, mely a legszínvonalasabb éttermeket, illetve gasztronómiához köthető vendéglátóipari egységeket népszerűsíti.

Húsz év múlva több mesterséges húst fogunk enni, mint valódit?

Az AT Kearney globális tanácsadó friss jelentése, amely szakértői interjúkon alapszik, kiemeli, hogy a hagyományos állattenyésztésnek és a húsok előállításának súlyos környezeti hatásai vannak. A nagyüzemi állattenyésztést sokan egy felesleges rossznak tekintik.

A jelentés becslése szerint 2040-ben az elfogyasztott hús 35% laboratóriumi lesz, 25%-a pedig vegán, növényi alapú Forrás: Shutterstock

A szakértők szerint 2040-re az elfogyasztott húsok 60%-a már nem a levágott állatokból fog származni, hanem mesterségesen előállított vagy növényi alapú készítményekből. A laboratóriumi körülmények között készített termék kinézetre és ízre pont olyan lesz, mint a valódi hús.

A fekete fokhagyma tízszer annyit tud, mint a fehér

A felsőkategóriás éttermek hozzávalóit mutatja be idén a Piac Éjszakája, ahol többek között piros banánt és fekete fokhagymát is kóstolhatnak a résztvevők. Utóbbi annyira újdonságnak számít hazánkban, hogy a Nagybani Piacon is csupán egyetlen cégnél kapható.

Ugye, milyen bosszantó, ha rovar repül az üdítőnkbe? - videó

A nyárban az a legbosszantóbb, hogy megjelennek a különböző repülő rovarok, mint a légy, a muslica, a darázs vagy a szúnyog. És ezek rendszerint a poharunkba landolnak. Erre kínál megoldást a videóban szereplő trükk.

Sosem találná ki, melyek Katalin hercegné kedvenc ételei

Bár Kate Middleton Cambridge hercegnője, ő is ugyanúgy szereti a hasát, mint mindenki más. Imádja például a perui cevichét, amely citruslében pácolt nyers halat jelent. És ez még csak egy a sok ínycsiklandó fogás közül.

Az Ez történik a testünkkel, ha elkerüljük a feldolgozott élelmiszereket című cikkért lapozzon tovább!