Füred Gastro - A Balaton legjobb vendéglátói egy helyen, két napon át

Vágólapra másolva!
A Füred Gastro fesztivál idén első alkalommal nyitja meg kapuit a balatonfüredi Vitorlás téren november 24-én, szombaton. A kétnapos fesztiválra a balatoni régió tíz kiváló étterme nyert meghívást, a környék legjobb borászatai pedig hozzák a tőlük megszokott, izgalmas tételeket.
Vágólapra másolva!

Balatonfüred legújabb gasztronómiai fesztiválján

a vad alapanyagoké lesz a főszerep.

A meghívott éttermek kreatív vadételeiket a Rizling Generáció ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedve készítik el. A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja majd.

Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet. A PGA alapítói a szakma meghatározó személyiségei, például Csapody Balázs a Kistücsök étterem vezetője a PGA tagja és jelenlegi elnöke. A PGA ajánlásával kiválasztott 10 étterem a következő:

Sparhelt Bistro, Márga Bisztró, Paletta Bisztró, Söptei Étterem, Neked Főztem, Kistücsök Étterem, A Konyhám, Kalóz Bisztró, Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem.

November utolsó hétvégéjén egy helyen élvezhetjük az évről-évre legjobbnak választott Balaton környéki helyek kínálatát, találkozhatunk és megismerkedhetünk a séfekkel, és egy-két helyi cukrászdával is. Az édesszájúakról a Karolina kávéház, a Péklány és a Valami Édes desszertbár csapata gondoskodik majd.

A MOL Nagyon Balaton szervezői minőségi zenét hoznak a térre,

fellép az örömzenélő Budapest Bár, a sodró balkáni hangulatot és dirty jazzt játszó Deladap és a táncos jazz-funk-soul keverő Waldeck.