Bakancslista hedonistáknak

whiskey
Vágólapra másolva!
Tombol az ősz, közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek. Vagy mégsem? Ez a néhány bakancslistás tipp segíteni fog, hogy az ősz is pont olyan izgalmasan és élménydúsan teljen, mint a nyár.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy a jó időnek és a nyári idénygyümölcsöknek már leáldozott, ám az ősz is tartogat egy csomó meglepetést. Gondoljunk bele!

Végre itt az almás, körtés, sütőtökös piték szezonja, a forró, fűszeres krémlevesekről nem is beszélve!

Ha pedig tele a gyomor, húzzuk fel a túracipőt, és vessük bele magunkat az őszi természetbe. Ha szerencsénk van, akkor egy padon ülve az arcunkat is megsüttethetjük a még meleg napsugarakkal.

A reggeli futás után pedig nem egy hűs limonádé, hanem egy bögre forró tea vagy habos kakaó vár minket a konyhában.

Egy jó könyvhöz egy pohár prémium scotch, például a skótok kedvenc itala, a The Famous Grouse is jól illik Forrás: Shutterstock

Persze a forró csokoládé vagy a forralt bor akkor is szóba jöhet, ha odakint esik az eső és tombol a hideg, ezért bekuckózunk egy jó könyvvel. Előkerülhetnek azok a vastag olvasmányok, amelyeket lusták voltunk magunkkal vinni a strandra. Sőt, a kultúrprogramhoz – napszaktól függően – akár

egy pohár whisky is dukálhat.

Attól, hogy a nyárnak már vége, bármikor eltölthetünk egy délelőttöt a kedvenc cukrászdánkban. Mivel messze még a bikiniszezon, bűntudat nélkül megengedhetünk magunknak egy fűszeres forró csokoládéval kísért ínycsiklandó desszertet.

Továbbá ez az időszak tökéletes arra, hogy valami újba fogjunk, újat tanuljunk. Így akár egyedül, akár a párunkkal vagy barátokkal felkereshetünk egy egész napos főzőtanfolyamot, amelyet az ínyenc kísérletezőknek találtak ki.

Klasszikus olasz konyha, romantikus francia vacsora vagy venezuelai különlegességek – csak győzzünk választani.

Noha a halloween nem a mi ünnepünk, azért készíthetünk néhány félelmetes desszertet, amely garantáltan felrázza az ízlelőbimbóinkat. Az édes fogásokat a hűvös évszakok italával, néhány csepp whiskyvel is megbolondíthatjuk.