Íme Marilyn Monroe kedvenc ételei

Marilyn Monroe
Vágólapra másolva!
Hollywood ikonikus alakja, Marilyn Monroe nem csak egy szép arc volt. Persze a legtöbbünknek a haja, a ruhái, na meg a filmjei jutnak eszünkbe, ám nem csak a vásznon volt értékes. Mielőtt híres lett, ő volt Norma Jeane Baker, akinek rejtett tehetsége volt a főzés. Diétája egyedülálló és egyszerű volt, néha szívesen készítette maga az ételeit.
Vágólapra másolva!

Fehérjében gazdag étrendje sok steaket és más vörös húsokat tartalmazott. Utánozni akarja Marilynt? Ha legközelebb steaket készít, tálaljon hozzá nyers sárgarépacsíkokat. A színésznő

rendkívül szerette a zöldségeket.

Amennyiben viszont bárányhús mellett dönt, ne felejtse el bepácolni, és friss fűszernövényeket használni az ízesítésére.

Marilyn Monroe Forrás: ThePinsta

Ahogy fentebb már említettük, Marilyn szívesen fogyasztott zöldségeket, ám a kedvence mégis a sárgarépa volt. Gyakran eszegetett mázzal bevont répakarikákat, és néha még nyúlnak is nevezte magát. Emellett persze sem a hot dogot, sem a hamburgert nem vetette meg. Sőt, az 1950-es években épp ez utóbbi volt az étkezések csúcspontja.

A szőkeség reggelire mindig ugyanazt fogyasztotta: egy pohár meleg tej benne két nyers tojás.

Norma Jeane lelkes rajongója volt a pezsgőnek. Akár édes, gyümölcsös vagy száraz, kortyolja lassan, és élvezze az ízét, ahogy a hajdani példakép tette. Ha pedig evett és ivott egy jót, jöhet az utolsó fogás, a desszert. Norma kedvence a csokoládés-karamellás fagylaltkehely volt.

Készítse el a mázzal bevont répakarikákat, és nézze meg kedvenc Marilyn Monroe-filmjét.

Mázzal bevont répakarikák

Hozzávalók:

  • 900 g sárgarépa
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 és ½ teáskanál reszelt narancshéj
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • egy csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Karikázza fel a répát, és egy kis vízen párolja meg egy serpenyőben. Amint a víz elpárolgott, adja hozzá a többi alapanyagot, és pirítsa 2-3 percig alkalmanként megkeverve.