Budapest lángolni fog

csili
Vágólapra másolva!
Íme Magyarország legújabb gasztroőrülete, amely garantálja: szem nem marad szárazon. A Budapest Chili Weekenden az ország első számú csilimanufaktúrái, a főváros legjobb street food autói, csilis sörök és pálinka, valamint egy extrém látványshow várja az érdeklődőket. Így már biztos: Budapest lángolni fog, mi pedig sírni.
Vágólapra másolva!

Trinidad scorpion moruga, ghost chili, carolina reaper – íme néhány szereplője annak a gasztroapokalipszisnek, amely ezen a hétvégén vár ránk. A jelenlegi csúcstartó, a carolina reaper erejét jól szemlélteti, hogy

több kapszaicin található benne,

mint az amerikai hadsereg által használt könnygázban.

A csípősséget a kapszaicin nevű anyag okozza, erősségét a Scoville-skálával mérik. A Scoville Heat Unit, azaz a SHU jelöli a kapszaicin mennyiségét.

A magyar csípős paprika 1500-2500 SHU, míg a világ legerősebb csilije, a carolina reaper több mint 1,5 millió SHU.

Forrás: Chili Weekend Facebook

A lángba boruló szájról 30 csilimanufaktúra és számos csípős street food, a tűzoltásról pedig 15 kézműves sörfőzde gondoskodik. Az igazi ínyencek callebaut csokoládéval leöntött naga jolikát majszolhatnak,

amelyet habaneróval ízesített stout sörrel öblíthetnek le, ráadásul itt debütál a világ első carolina reaper pálinkája.

Sőt, sor kerül a paprikaevő kihívásra is: a körökre osztott megmérettetés keretein belül a klasszikus paprikától a carolina reaperig mindent végigkóstolnak a jelentkezők.

A Budapest Chili Weekendet szeptember 21. és 23. között tartják a Millenáris Parkban. A rendezvényre a belépés ingyenes.