Hányszor gondolkodunk hazafelé menet, hogy jó lenne este leülni és valami izgalmasat enni a rohanós nap után. Nem kell olyan különös, csak ne a megszokott legyen. Hányszor gondoljuk, hogy ha átugranak a rokonok vagy barátok, jó lenne valami gyors, de frappáns vacsorát kínálni nekik.
Látványos, ám könnyű megoldást mutatunk: a frissen sült, töltött batyuk amellett, hogy finomak és fantasztikus illatot árasztanak, nagyon egyszerűen elkészíthetőek.
Elkészítési idő: 45 perc, 1 adag: 320 kcal
Hozzávalók (4 főre):
Hozzávalók a tormamártáshoz:
Elkészítés:
A csülköt és a keménytojásokat kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, egy keverőtálba tesszük, majd lazán, de alaposan összekeverjük a reszelt sajttal.
Kinyújtjuk a vajas tésztát, majd derelyevágóval körülbelül 8x8 cm-es négyszögekre vágjuk. Minden tésztakocka közepére teszünk egy-egy kupaccal a töltelékből, majd a tészta egymással szemközt lévő sarkait összefogjuk, és batyut vagy papucsot hajtunk belőle. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk tökmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz a vajat felhevítjük, és egy kicsit megfuttatjuk, felhabosítjuk rajta a lisztet. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg! Felengedjük a forró tejszínnel vagy tejjel, és kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a tormát, majd a mártást sóval, cukorral, végül pár csepp citromlével ízesítjük.
(Szponzorált tartalom.)