A hétvégén már megkóstolhatja az idei Országtortát

Három Kívánság
Vágólapra másolva!
Magyarország Tortája idén Sztaracsek Ádám alkotása, a Komáromi Kisleány lett, míg a Magyarország Cukormentes Tortája címet Nándori László budapesti cukrászmester Három Kívánság fantázianevű alkotása nyerte el. A különleges cukrászköltemények receptje végre bejárta az egész országot, így már ezen a hétvégén megkóstolhatjuk őket. 
Vágólapra másolva!

Idén 12. alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája pályázatot, hogy méltóképp ünnepelhessük meg az ország szimbolikus születésnapját augusztus 20-án.

Az Ipartestület olyan recepteket várt, amelyek egészséges és természetes alapanyagokat tartalmaznak,

magyaros ízvilágúak, és valahogyan kapcsolódnak hazánkhoz.

Idén is pályázni lehetett a Magyarország Cukormentes Tortája versenyre, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete együtt hirdetett meg.

Három Kívánság Forrás: MAGYAR CUKRÁSZ IPAROSOK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

A Magyarország Tortája címet ezúttal a Komáromi Kisleány viseli. Tésztája mézes-diós, amelyet a citromos-gyömbéres körtekompót, a vilmoskörtelikőrös csokoládé, a fahéjas-diós réteg és a vaníliás-fehércsokoládés mascarponemousse tesz tökéletessé.

A Magyarország Cukormentes Tortája díjat a Három kívánság fantázianevű torta nyerte el, amely egy házias jellegű, habos desszert. Alapja a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy, valamint a darabos túró.

A tortákat augusztus 18-tól

lehet megkóstolni országszerte, valamint augusztus 18. és 20. között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.

Az Országtortákat készítő cukrászdák listáját a cukrász ipartestület honlapjára kattintva böngészheti végig.

Találtunk olyan helyet, ahol az idei és az elmúlt évek országtortáit is árulják nemcsak cukormentes, hanem gluténmentes – sőt tejmentes – formában. Ilyen például a gödöllői Fit & Sweet Cukrászda, ahol a sütik mellett mentes fagyikat is nyalhatunk, ha netán valami hidegebbre vágynánk.