Először próbálják feltörni a kókuszdiót - Videó

Vágólapra másolva!
Ön fel tudna törni egy kókuszdiót? Képzelje maga elé! Hogyan fogna hozzá? Ebben a videóban összesen ötvenen próbálják meg először felnyitni a kókuszt, és elég sokaknak koronázza siker a próbálkozásait – előbb vagy utóbb. Amint megragadják a kést, a kalapácsot vagy a csavart, azonnal a szemünk elé kapjuk a kezünket, mert attól félünk, hogy valakinek az ujja fogja bánni a bizonytalan kísérletet. 
Vágólapra másolva!

Szóval hogyan is kell feltörni egy kókuszdiót? Nos, az első lépés az, hogy

a tetején lévő három bemélyedést kilyukasztjuk egy csavarhúzó és egy kalapács segítségével.

Azután kifolyatjuk belőle a levet, majd egy kalapáccsal bemérjük a kókusz közepét, és minden erőnket beleadva, rásózunk egy nagyot.

Amint a héj megreped, annak mentén üssünk rá még legalább egyet, utána már könnyedén szét tudjuk szedni. Nem hangzik túl bonyolultnak, nem igaz?

Ezzel szemben nézze meg, milyen módszerekkel fogott hozzá a munkához ez az ötven ember. A fehér hajú fiatal lány azt mondja, hogy először talán bele kellene szúrnia a csavarhúzót, közben az idősebb nő a

gyenge pontját próbálja megtalálni.

A hosszú, sötét hajú lány szerint egyszerűen földhöz kellene vágni, a fekete hajú hölgy, kötött pulcsiban pedig arról beszél, hogy ha megpróbálja feltörni, talán fájdalmat okoz magának. Amilyen bizonytalanul tartja azt a csavarhúzót, nem is csoda.

A lila pulóveres hölgy magabiztosan fog neki a munkának. Meggyőződéssel közli, hogy először lyukat kell ütni rajta, majd kifolyatni belőle a levet. A zöld pólós férfi pedig rögtön rátapint a lényegre: meg kell keresni a kókusz közepét, és ráütni a kalapáccsal, hogy megreccsenjen.