Cukros fánk közé szorult a húspogácsa

fánkburger
Vágólapra másolva!
Önnek mi jut eszébe, ha meghallja a hamburger szót? Egy óriási, szezámmagos buci, közte egy ínycsiklandó, házilag készített húspogácsa, rengeteg sajt és ketchup? Netán inkább a pikáns fogásokért van oda, így önnek a tökéletes hamburger elképzelhetetlen lenne jalapeno nélkül? Bárhogy is, egyikünk sem gondolna rá, hogy a húspogácsát két fánk, homár vagy gofri közé szorítsa. Kivéve a következő vendéglátóhelyeket. A kísérletezések eredményét még Victor Frankenstein is megirigyelné.
Vágólapra másolva!

A Durger száraz marhahúsból, hagymából és gombából készül, amelyhez sült édes burgonya és vörösboros mártás is jár. De mi ebben a különös? Az, hogy

a buci szerepét ezúttal két cukros fánk játssza el.

Kezdetben az angliai Red True Barbecue-ban lehetett kapni, majd később a Heliot Steak House is átvette az ötletet.

Noha a fánkot és a hamburgert eszünkbe sem jutna egy mondatban említeni – nem hogy összepárosítani –, nem ez a legkülönösebb barátság, amely megköttetett.

A Durger Forrás: Metro

A Wurger az angol Bird étterem büszkesége. És hogy mi benne a furcsa? Az, hogy a rántott sült csirkét, az amerikai sajtot, a házi barbecueszószt, a kanadai juharszirupot és a baconszalonnát két szelet gofri között tálalják. Ha azt hinnénk, hogy ezt már végképp nem lehet megfejelni, akkor tévedünk.

Ugyanis a Lobster&Burger vendéglátóhely is elkészítette a saját hamburgerét, a Lurgert: a füstölt szalonnát és a sajtot két homár tartja össze, mellé pedig még egy pohár pezsgő is jár.

A Rurgerhez a Greenwich piacon lehet hozzájutni, érdekessége, hogy a buci ramenből készül, a töltelék pedig húzott sertéshús, teriyaki csirke, marhahús és zöldségek.

Avurger Forrás: Vivi Amsterdam

És itt van még a Joe's Southern Table and Bar hamburgere, az Avurger is, amely ragacsos, nehéz megenni, és a buci olyan távol van a zsömlétől, amennyire csak lehet: noha szezámmagok vannak a tetején,

valójában avokádó.

Bár a Joe's Southern Table and Bar már véglegesen bezárt, ne legyünk restek ellesni a nem mindennapi ötletet. Még az is lehet, hogy már ma Avurger lesz a vacsora.

Villámgyors avokádóburger

Hozzávalók:

  • avokádó, ízlés szerinti mennyiség
  • 1 csomag baconszalonna
  • majonéz
  • 2-3 nagy paradicsom
  • 1 fej saláta
  • só, bors
  • 1 csomag szezámmag

Elkészítés:

Pirítsa meg a baconszalonnát, azután vágja fel az avokádókat, szedje ki belőle a magot, végül pucolja meg.

Sózza, borsozza, kenje meg majonézzel az egyik felét, tegyen rá salátalevelet, két szelet szalonnát és két szelet paradicsomot. Sózza és borsozza meg, azután kenje meg majonézzel a másik fél avokádót is.

Tegye rá a töltelékre, majd szórja meg szezámmaggal.