Ódivatú pohárból inni a kávét

avolatte
Vágólapra másolva!
Reggel a legtöbbünk első dolga, hogy fáradtan a kávéfőzőhöz csoszog, lefőzi a kávét, csészébe tölti, és lassan eliszogatja a teraszon vagy a konyhában. Ettől szinte újjászületünk, és máris nagyobb lelkesedéssel vágunk bele a napba. Az egyenletben azonban az egyik változó helytelen. Mégpedig a csésze. Manapság ódivatúnak számít abban inni a reggeli feketét.
Vágólapra másolva!

Van egy kávézó az ausztráliai Melbourne-ben, ahol a kávét nem csészékben és poharakban szolgálják fel.

Akkor mégis miben? – tehetné fel jogosan a kérdést. A válasz pedig sokkal megdöbbentőbb, mint hinné: avokádóban.

Avokádóban tálalt latte, vagyis avolatte Forrás: Time Out

A Truman Cafe a hibridételekről és -italokról híresült el a városban. Kezdetben csak viccből párosították össze a legkülönösebb dolgokat, később azonban egyre gyakrabban kérték az emberek, így ez lett a védjegyük. Ilyen az avokádóban tálalt latte,

vagyis az avolatte is.

Elkészítése valójában nagyon egyszerű, így otthon is bármikor kipróbálhatja. Csak félbe kell vágni az avokádót, kiszedni a magot és a hús egy részét, lefőzni a kávét, ízesíteni a szokott módon, végül élvezni a nem mindennapi élményt.

Az avolatte annyira elnyerte az emberek tetszését, hogy megszületett a répában, kókuszdióban és csokoládétojásban felszolgált kávé is.

Szavazzon!

Ön ki fogja próbálni az avolattét?