Ezek a legjobb otthoni fagylaltkészítő gépek

fagylalt
Vágólapra másolva!
Ugye, milyen jól tud esni egy gyümölcsös fagylalt egy tikkasztó nyári napon? Hát még akkor, ha házi készítésű! Nem kell többé jeges desszertért szaladni a boltba vagy a fagyizóhoz, ha van otthon fagylaltkészítő gép. Mindig lesz egy adag hűs desszert a fagyasztóban, amely ráadásul a saját szájunk íze szerint, friss gyümölcsökkel és adalékanyag-mentes hozzávalókkal készülhet.
Vágólapra másolva!

1. Cuisinart ICE40BCE

Ezzel a géppel két különböző fagylaltot készíthetünk egyszerre. A gépben 2 darab 1 literes rozsdamentes acél tartály van, ezeket ki lehet venni, és el lehet mosogatni. A gép fagylalt, szorbé és ital készítésére is alkalmas. Az ára 36 000 Ft körül mozog.

A képre kattintva megnézheti, hogyan néznek ki, és összehasonlíthatja a fagylaltkészítő gépeket.

2. ORION OFG-150

Ezt a fagylaltgépet digitális kijelzővel és egy 1,5 literes edénnyel látták el. Egy adag fagylaltot körülbelül

20-40 perc alatt készít el.

Ez azért elég jól hangzik, nem igaz? Már 7890 forintért meg tudja rendelni.

3. DeLonghi IC 8500

A körülbelül 17 000 forintértékű DeLonghi IC 8500 fagylaltgéppel pedig még krémesebb, még finomabb a fagylalt – köszönhetően a forgólapátoknak. Ára 14 ezer forint körül van.

4. GUZZANTI GZ 155

A GUZZANTI GZ 155 típusa fagylalt-, szorbé- és joghurtkészítésre is alkalmas. A 1,5 literes edénynek köszönhetően az egész családnak elég fagylalt kerülhet a fagyasztóba.

LCD-kijelzővel, valamint digitális időzítővel is ellátták, és mindössze 20 perc kell ahhoz, hogy a kezünkbe kerüljön a nyári melegben mennyei mannának számító hűs desszert.

A gép már 12 990 forintért kapható.

5. Ariete 635 Ice cream & Yogurt

Az Ariete 635 Ice cream & Yogurttal – ahogy a neve is mutatja – nemcsak fagylaltot, hanem joghurtot is készíthet. A gépnek mindössze

30 percre van szüksége,

hogy a család elé varázsolja a friss fagylaltot. A gépet körülbelül 16 000 forintért vásárolhatja meg.

6. DeLonghi ICK6000

A 58 990 forintértékű DeLonghi márka ICK6000 típusával szorbét, illetve gazdag és krémes fagylaltot készíthet, lehűtheti vele az italokat, és tárolhat benne jégkockákat is. Saját kompresszora van.

7. Breville the Smart Scoop #BCI600XL

Ezt a fagylaltgépet külföldről tudja megrendelni. Alkalmas joghurt, fagylalt és szorbé készítésére. Időzítővel, hidegentartó-funkcióval, tisztító kefékkel és LED-kijelzővel felszerelt. Ennek megfelelően az ára igencsak borsos: 320 amerikai dollárért rendelhetjük meg.

8. Steba IC20

Ezzel a géppel mindössze 30 percet kell várnia a fagylaltra. Könnyű tisztítani, ahogy használni is, edénye 1,5 literes, és mindössze

17 290 forintba kerül.

Azt azonban tudni kell, hogy a házi fagylalt sosem lesz olyan krémes, mint amit a fagylaltozóban vagy a boltban kapunk az állagjavító hiánya miatt. Viszont egy sokkal gyümölcsösebb, finomabb és természetesebb desszert kerülhet az asztalunkra.

+1: Shake 'n' Make

A Shake 'n' Make fagylaltkészítő és tároló nem gép, hanem egy pohár. Néhány perc alatt ígér egy egész doboz fagylaltot. A használati utasítás szerint

mindössze sót és jeget kell tenni a pohárt körülvevő külső rekeszbe,

a fagylaltnak szánt krémet az edénybe, majd rázás után a jégnek és a sónak köszönhetően a hűs desszert percek alatt elkészül. A Shake 'n' Make fagylaltkészítőt külföldről tudja beszerezni 12 angol font körüli áron.

Ha sikerült döntenie, és megvásárolta a fagylaltgépet, próbálja ki a következő receptet!

Forrás: Shutterstock

Szedres fagylalt

Hozzávalók:

  • 2 csésze szeder
  • 1 csésze cukor
  • 1 és ½ evőkanál citromlé
  • 1 és ½ csésze tejszín
  • ½ csésze tejföl

Elkészítés:

Tegye fel főni egy nagy serpenyőben a szeder, a cukor és a citromlé keverékét. Főzze, amíg a cukor feloldódik, a gyümölcs pedig megpuhul.

Tegye a keveréket egy konyhai robotgépbe, miután egy kicsit kihűlt, és dolgozza jól össze. Azután szűrje át egy hálós vagy kislyukú tésztaszűrőn, majd öntse vissza a robotgépbe.

Adja hozzá a tejszínt, illetve a tejfölt, és dolgozza jól össze. Végül öntse a keveréket a fagylalttkészítő gépbe, körülbelül fél órán belül pedig már élvezheti is a hűs finomságot.