Húsz versenyző méri össze tudását a Bocuse d'Or európai válogatóján, ám közülük csak tízen jutnak tovább a 2019-es lyoni versenyre. A magyar Bocuse d'Or szakácsversenyt Pohner Ádám nyerte meg, így ma neki szurkolhatunk a nemzetközi megmérettetésen.
A versenyzőknek 5 óra 35 perc áll rendelkezésre, hogy elkészítsék az ételt. Pohner Ádám és segítője, Csillag Richárd 9 órakor kezdett,
14:35-kor tálal majd.
Mint minden Bocuse d'Or versenyen, így most is a megmérettetésnek otthont adó ország alapanyagait használják fel a versenyzők.
Tehát idén a hústál kötelező összetevői a marhafilé a piemonti Fassone fajtából, Baraggia Biellese és Vercellese-rizs, valamint borjúmirigy, míg a vegetáriánus tál elemei a Blue Mountain Pasture Castelmagno-sajt és tojás,
a meglepetés alapanyag a spagetti.
A magyar csapat tálalásakor, délután beszámolunk arról, hogy mit készített Pohner Ádám, és megmutatjuk a magyar csapat tálját. Addig a Magyar Konyha oldalán követhetik percről percre az eseményeket.
A Bocuse d'Or európai válogatójának eredményhirdetésére holnap, a keddi versenynap után kerül sor.