Ma van a Bocuse d'Or szakácsverseny európai válogatója

Bocuse d'Or magyar döntő
A győztes: Pohner Ádám
Vágólapra másolva!
Ma és holnap zajlik a Bocuse d'Or európai döntője, ami nekünk, magyaroknak több szempontból is fontos. Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje bejutott a döntőbe, neki szurkolhatunk, Széll Tamás séfet pedig felkérték, hogy zsűrielnökként döntsön a neves szakácsversenyen.
Vágólapra másolva!

Húsz versenyző méri össze tudását a Bocuse d'Or európai válogatóján, ám közülük csak tízen jutnak tovább a 2019-es lyoni versenyre. A magyar Bocuse d'Or szakácsversenyt Pohner Ádám nyerte meg, így ma neki szurkolhatunk a nemzetközi megmérettetésen.

A versenyzőknek 5 óra 35 perc áll rendelkezésre, hogy elkészítsék az ételt. Pohner Ádám és segítője, Csillag Richárd 9 órakor kezdett,

14:35-kor tálal majd.

Csillag Richárd (balra) és Pohner Ádám a Bocuse d'Or európai válogatójának piacozásán Forrás: Bocuse d'Or Instagram

Mint minden Bocuse d'Or versenyen, így most is a megmérettetésnek otthont adó ország alapanyagait használják fel a versenyzők.

Tehát idén a hústál kötelező összetevői a marhafilé a piemonti Fassone fajtából, Baraggia Biellese és Vercellese-rizs, valamint borjúmirigy, míg a vegetáriánus tál elemei a Blue Mountain Pasture Castelmagno-sajt és tojás,

a meglepetés alapanyag a spagetti.

A magyar csapat tálalásakor, délután beszámolunk arról, hogy mit készített Pohner Ádám, és megmutatjuk a magyar csapat tálját. Addig a Magyar Konyha oldalán követhetik percről percre az eseményeket.

A Bocuse d'Or európai válogatójának eredményhirdetésére holnap, a keddi versenynap után kerül sor.