Széll Tamás a zsűrielnök, Pohner Ádám a magyar résztvevő a nemzetközi versenyen

Bocuse d'Or döntő
Magyar Bocuse d'Or döntő, 2018. február 8.
Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai válogatója Torinóban, ahol a 2016-os döntő nyertese, Széll Tamás zsűrielnökként, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, Pohner Ádám versenyzőként képviseli Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

A Bocuse d'Or európai válogatóján, Torinóban 20 európai versenyző méri össze tudását június 11-én és 12-én, közülük tízen jutnak tovább a 2019-es lyoni megmérettetésre. A Bocuse d'Or egyik legfiatalabb versenyzője, Pohner Ádám nyerte meg a magyar versenyt, neki szurkolhatunk a mostani európai döntőn. Ádámot a főzésnél és tálalásnál Csillag Richárd segíti, Vomberg Frigyes séf a felkészítést vezeti, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a kóstolózsűrben vesz részt, míg

a zsűri elnöki székében Széll Tamás ül Enrico Crippa és Carlo Cracco Michelin-csillagos séfek mellett.

Pohner Ádám (balra) és Csillag Richárd a magyar döntőn Forrás: E-motion Pictures/Terei Miklós

Széll Tamás két évvel ezelőtt európai győzelmet aratott, a világversenyen pedig csapatával negyedik helyezést ért el.

Mint minden Bocuse d'Or versenyen, most is fontos, hogy a résztvevők a megmérettetésnek otthont adó ország alapanyagait használják, így idén

Így a hústál kötelező elemei a következők: marhafilé a piemonti Fassone fajtából, Baraggia Biellese és Vercellese-rizs és borjúmirigy.

A Fassone-marha egy Piemontban őshonos fajta, húsa magas minőségű, alacsony zsírtartalmú és rendkívül finom. Az említett rizs Piemont északi részén terem, minősége kiváló.

A vegetáriánus tál kötelező elemei pedig:

Blue Mountain Pasture Castelmagno-sajt és tojás.

A Castelmagno-sajt a Fassone-marha tejéből készült, amely egy DOP-minősítésű, hosszú érlelésű sajt.

A Bocuse d'Or európai válogatóját június 11-én és 12-én tartják majd, Pohner Ádám és a magyar csapat negyedik indulóként szerepel az első napon. A versenyt élőben is követhetjük majd a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalán.