A Bocuse d'Or európai válogatóján, Torinóban 20 európai versenyző méri össze tudását június 11-én és 12-én, közülük tízen jutnak tovább a 2019-es lyoni megmérettetésre. A Bocuse d'Or egyik legfiatalabb versenyzője, Pohner Ádám nyerte meg a magyar versenyt, neki szurkolhatunk a mostani európai döntőn. Ádámot a főzésnél és tálalásnál Csillag Richárd segíti, Vomberg Frigyes séf a felkészítést vezeti, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a kóstolózsűrben vesz részt, míg
a zsűri elnöki székében Széll Tamás ül Enrico Crippa és Carlo Cracco Michelin-csillagos séfek mellett.
Széll Tamás két évvel ezelőtt európai győzelmet aratott, a világversenyen pedig csapatával negyedik helyezést ért el.
Mint minden Bocuse d'Or versenyen, most is fontos, hogy a résztvevők a megmérettetésnek otthont adó ország alapanyagait használják, így idén
Így a hústál kötelező elemei a következők: marhafilé a piemonti Fassone fajtából, Baraggia Biellese és Vercellese-rizs és borjúmirigy.
A Fassone-marha egy Piemontban őshonos fajta, húsa magas minőségű, alacsony zsírtartalmú és rendkívül finom. Az említett rizs Piemont északi részén terem, minősége kiváló.
A vegetáriánus tál kötelező elemei pedig:
Blue Mountain Pasture Castelmagno-sajt és tojás.
A Castelmagno-sajt a Fassone-marha tejéből készült, amely egy DOP-minősítésű, hosszú érlelésű sajt.
A Bocuse d'Or európai válogatóját június 11-én és 12-én tartják majd, Pohner Ádám és a magyar csapat negyedik indulóként szerepel az első napon. A versenyt élőben is követhetjük majd a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalán.