A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyt május 15-én tartották Szegeden, a Virág Cukrászdában: negyven cukrász hetvenkét fagylaltját pontozta a szakmai és közönségzsűri az ízvilág, az ízek harmóniája és a megjelenés alapján. A versenyzők idén is hagyományos, illetve különleges ízkombinációkkal próbálták lenyűgözni nemcsak a zsűri tagjait, hanem a közönséget is.
Az Év Fagylaltja-verseny a legrangosabb hazai megmérettetés, ahol idén a gyenesdiási Bringatanya cukrászának, Somogyi Renátának több díjat is odaítélt a zsűri.
Bazsalikomos málnáját aranyéremmel jutalmazták, tehát ez lett 2018-ban az év fagylaltja.
Emellett a rebarbarás-epres philadelphiát bronzéremmel minősítették, a gesztenye vörösboros áfonyával pedig Szeged város különdíját nyerte el. Sőt, a fagylaltozó még a Kézműves Fagylalt Nívódíjat is megkapta.