Epres clafoutis villámgyorsan

epres clafoutis
Vágólapra másolva!
A clafoutis egy hamisítatlan francia desszert, amelyet hagyományosan magozatlan fekete cseresznyével készítenek. Ennek ellenére a világ minden táján eltérnek a valódi recepttől, és a cseresznyét szívesen helyettesítik más gyümölccsel. Mivel ebben a hónapban épp szezonja van, mi most egy epres receptet hoztunk el önnek. Hazánkban a clafoutis-t tejespite néven is gyakran emlegetik, és a világ legegyszerűbb receptjei közé sorolják.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Epres clafoutis

Hozzávalók:

  • 450 g eper, feldarabolva
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 csésze tejszín
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 176 fokra. Vajazzon ki egy téglalap alakú, hőálló üvegedényt, szórja meg liszttel, utána tegyen az aljára néhány darab epret.

Egy edényben keverje össze a lisztet és a cukrot; csináljon a közepébe egy bemélyedést, és üsse bele a két tojást. Öntse hozzá a tejszínt és a vaníliát, azután dolgozza össze. Végül adja hozzá a csipet sót is, majd keverje el.

Öntse a keveréket a hőálló edénybe, szórja rá a maradék epret, és süsse 25-30 percig. Tálalja vaníliafagyival.