Májusi idényzöldségek és idénygyümölcsök

burgonya
Vágólapra másolva!
Miért fontos szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani? Azért, mert ezek érését a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosítják. Vagyis, ha nem a következő alapanyagokat látja ebben a hónapban a piacon, akkor már tudni fogja, hogy valószínűleg import vagy üvegházban termesztett fajtákkal van dolga.
Vágólapra másolva!

Ha szezonálisan szeretne étkezni, akkor a boltok kínálata helyett esetleg forduljon őstermelőkhöz, akiknél jó eséllyel beszerezheti az idényjellegű alapanyagokat.

Forrás: Shutterstock

Május hónap termései, illetve azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, bab, bordáskel, burgonya, brokkoli, cékla, cseresznye, egres, eper, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, fekete ribizli, fokhagyma, hónapos retek, jégsaláta, kapor, karalábé, karfiol, kelkáposzta, lilahagyma, madársaláta, málna, metélőhagyma, petrezselyemzöld, rebarbara, ribizli, rukkola, sárgarépa, spárga, spenót, újhagyma, vöröshagyma, zöldborsó.