Tarantulás hamburgert ettünk, és több millió forintos bort ittunk

tarantula burger
Vágólapra másolva!
Varázslatos bortúrán vettünk részt Szantorinitől Egerig egyetlen nap alatt, majd tarantulás hamburgerrel és kókuszos csirkelevessel zártuk a kirándulást. A reggeli kávénkat rózsaszín tequilával ízesítettük, délután pedig rubinvörös KitKat ropogott a fogunk alatt. Megdöbbentünk, amikor megláttuk a halból és virsliből készült csokrokat, de akkor is, amikor kiderült, hogy nem minden az, aminek látszik a tányérunkon sem. Megtanultuk értelmezni az élelmiszerek címkéjét és a tudatos táplálkozás fogalmát, a sikerélmény hatására pedig megkóstoltuk a V4-országok legfinomabb borait. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

207 millió tojást semmisítenek meg

Az Egyesült Államokban a keleti parton 22 súlyos szalmonellás megbetegedést észleltek, ezért az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal komoly mennyiségű tojás visszahívását rendelte el a boltokból.

Többmilliós borokra lehet licitálni Tokajban

Gyűjtőket, borkereskedőket, étteremtulajdonosokat várnak a Nagy Tokaji Borárverésre, ahol a térség legkülönlegesebb boraira lehet licitálni. Akár 8 millió forintot is kifizethetnek egy adott tételért.

Forrás: CSÁKI SZILÁRD

Rekordszámú, összesen 33 bor kerül kalapács alá, amely 24 termelőtől származik, ezek összesített becsértéke idén 70 millió forint. Köztük lesz a Grand Tokaj egy 1963-as 5 puttyonyos Tokaji Aszúja is.

Rizspehelyből kutyaportré? Elképesztő!

Egészen hihetetlen, de ez a nő rizspehelyből készít kutyaportrékat, amelyeket még a falra is felakaszthatunk. Videón a hihetetlen átalakulás.

Varázslatos bortúra Szantorinitől Egerig

Minden évben van néhány olyan nap, amikor utazás nélkül is izgalmas boros kalandokat élhetünk át: néhány lépéssel egész kontinenseket szelhetünk át, de bolyonghatunk a hazai borvidékek között is.

Az egyik legnevesebb bordeaux-i ház, a Chateau Pichon-Longueville Baron borai Forrás: Csepe Erika

Idén sem volt ez másképp Közép-Európa leghíresebb bormustráján, a VinCe Budapest Wine Show-n, amely során még néhány érdekfeszítő mesterkurzuson is részt vehettünk.

Mit rejt a muffin?

Készítsen nekik pinyáta muffint a gyerekeknek! Ahhoz azonban, hogy kiszabadítsák a kincseket érő cukorkákat, nem kell szétpüfölniük a desszertet; elég csupán beleharapni.

Hamburger tarantula pókból

Az USA Észak-Karolina államában található Durham városában a Bull City Burger idén harmadszor tart „Tarantula Hónapot" áprilisban. Különleges hamburgerükben marhahúspogácsa, gruyere sajt, csiliszósz és egy pirított tarantula pók van.

Forrás: BULL CITY BURGER

A Bull City Burgerben korábban kapható volt tücsökkel és más ízeltlábúakkal készült hamburger, de a legnagyobb sikert a tarantula pók felhasználása aratta. A különleges hamburgert az étterem honlapján lehet előre megrendelni.

Párperces banánfalatok

Édes kényeztetésre vágyik? Ezt a desszertet készítse el! A párperces banánfalatok lesznek az új kedvencei; finomak, változatosak, és egy szempillantás alatt elkészülnek.

Ízesítse kávéját rózsaszín tequilával!

Tequlia és eper? De még mennyire! A rózsaszín tejszínes likőr olyan sokoldalú, hogy nemcsak a koktélunkhoz, hanem még a kávénkhoz is hozzáadhatjuk.

Forrás: TEQUILA ROSE INSTAGRAM

A legjobb, ha hűtve, felespoharakból fogyasztjuk, de egy kis vodkával megspékelve akár koktél is készülhet belőle.

Öt egyszerű tojástrükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Tudta, hogy egy tál vízzel könnyedén tesztelheti a tojás frissességét? Ha lemegy az edény aljára, friss, ha lebeg a víz felszínén, akkor dobja ki!

Egy falat Ázsia: thai tészta és kókuszos csirkeleves hétvégére

Még sosem volt szerencséje kipróbálni a thai konyhát? Akkor itt az ideje, hogy ezen a héten megelevenedjenek Thaföld pazar ízei, illatai és hangulata.

Piacra dobták a koffeines ásványvizet

A Phocus által piacra dobott italnak sem kalória-, sem cukortartalma nincs, természetes ízek, hidratálóanyagok, na meg persze koffein hozzáadásával készül. Vajon kiütheti a nyeregből a koffeines ásványvíz a kávét?

A halból készült csokorért és a rubinvörös KitKatért lapozzon tovább!