Csirke a világ körül: lime-os, írós, csipős vagy szakés

koreai csirke
Vágólapra másolva!
Unja a hagyományos csirkecombot és csirkeszárnyat? Pedig a csirkének akár ezer arca is lehet. Nem hiszi? Mi mindjárt négy új receptet is mutatunk önnek. Próbálja ki Brazília, Korea, Japán és Amerika csirkereceptjét, és készítsen lime-os, írós, csipős vagy szakés csirkét.
Vágólapra másolva!
Forrás: Stirilekanald

Amerikai csirkecomb

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 6 csirkecomb
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor, vagy két gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 csésze író

Hozzávalók a panírhoz:

  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál Cayenne-bors

Elkészítés:

Tegye egy tálba a csirkecombokat, szórja meg a fűszerekkel, öntse hozzá az írót, és tegye hűtőbe legalább 1 órára.

Keverje össze a panír hozzávalóit, forgassa meg benne a csirkecombokat, majd süsse ki olajban.

Forrás: Papo de Bar

Brazil csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 10 csirkeszárny
  • 6 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 csésze limelé
  • liszt

Elkészítés:

Tegye egy tálba a csirkeszárnyakat, szórja meg a sóval, a borssal, adja hozzá a fokhagymát, majd a limelevet, keverje össze, és tegye hűtőbe 1 órára.

Forgassa meg lisztben a szárnyakat, azután süsse ki olajban.

Forrás: Just One Cookbook

Japán popcorn csirke

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szaké
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 csésze burgonyakeményítő

Elkészítés:

Egy tálban keverje össze a csirkedarabokat a fokhagymával, a gyömbérrel, a szójaszósszal, a szakéval, a szezámolajjal és a cukorral; tegye hűtőbe 1 órára.

Öntse a csirkéhez a burgonyakeményítőt, keverje jól össze, majd süsse ki olajban. Hagyja pihenni 5 percig, majd süsse át még egyszer.

Forrás: Henleysquarefoodland

Koreai csípős csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 10 csirkeszárny
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • 1/2 csésze liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1/4 csésze méz
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál csilipaszta
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér

Elkészítés:

Keverje össze egy tálban a kukoricakeményítőt, a lisztet, a sót és a vizet. Forgassa meg a szárnyakat a kukoricakeményítőben, majd a lisztes keverékben. Először csak pirítsa meg őket az olajban, majd miután 190 fokosra melegedett, tegye vissza, és süsse meg teljesen.

Egy serpenyőben keverje össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet, a csilipasztát, a fokhagymát és a gyömbért. Melegítse fel, majd forgassa meg benne a kisült csirkeszárnyakat, míg a keverék jól bevonja a hús külsejét. Ízlés szerint szórja meg szezámmaggal.