Így készül a rakott krumpli egy reformer konyhájában

marhahúsos-spenótos rakott krumpli
Vágólapra másolva!
Egy igazi újító folyton azon gondolkodik, hogyan lehetne még több különlegességet csempészni a konyhába. Így születhetett meg a marhahúsos-spenótos rakott krumpli receptje, amely teljesen újragondolja az általunk ismert fogást. Itt az ideje, hogy félretegye a régi receptet, és kipróbáljon valami nem mindennapit.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tasty

Marhahúsos-spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 450 g darált marhahús
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 400 g paradicsom, apróra vágva
  • 6 csésze spenót
  • 5 burgonya
  • szeletelt mozzarella sajt

Elkészítés:

Pirítsa meg a hagymát, majd a darált marhahúst az olívaolajon; keverje hozzá a sót, a borsot, a fokhagymát, a pirospaprikát, a paradicsomot, végül a spenótot. Főzze még két percig, utána tegye félre.

Hámozza meg a burgonyát, majd szeletelje fel vékonyan. Béleljen ki vele egy kenyérsütő tepsit, majd 13 szelet mozzarellával is. Töltse meg a tepsit a marhás keverékkel, utána rétegezze a krumplit, a sajtot, aztán újra a tölteléket, amíg minden hozzávaló elfogy. Az utolsó réteg a burgonya legyen. Süsse 180 fokon 90 percig. Tálalja friss petrezselyemmel.