Szabó Győző szakácsnak állt egy bárban

A konyhafőnök, Szabó Győző
Vágólapra másolva!
A világ 50 legjobb tetőterasza között a High Note SkyBar a negyedik helyen áll; március végéig pedig két vendégséf fogásai teszik még izgalmasabbá az Aria Hotel Budapest tetején található bár kínálatát. A Vendégséfek sorozat az aktuális Forest koncepció része: 13 koktélban, 8 főételben és 4 desszertben elevenedik meg a vadon.
Vágólapra másolva!

A szakácsokat és bártendereket az ételek, italok megalkotásakor az erdő fogyasztható növényei, gombák, gyümölcsök, és az erdőben található állatok inspirálták.

Mészáros Ádám fogása Forrás: High Note SkyBar

A Michelin-csillagos Onyx Étterem séfje, Mészáros Ádám pirított gyöngytyúktekercset készített savanyított és pirított gombákkal, gombakrémmel, ropogós chips-szel tálalva. A fogás a Pearl fantázianevet kapta, és méltó párja lett Mihály Richárd koktéljának, amelyben a gomba és a balzsamecet aromája keveredik a koriander és a citrom zamatával a ginből és Martiniből készült italban.

A Steamboo étterem alapítója, Szabó Győző a saját találmányát, az európai-ázsiai fúziós Steamboo-ételek technológiáját felhasználva készítette el a Wild Nest nevű fogást.

Ez egy szarvaskolbásszal töltött, gőzölt polenta golyó, amelyet pirított hagymafészekben helyezett el narancs vinaigrette-tel. Az ételhez Gózon Péter bar manager Orange Bird whiskey-ből és Kuma Shochu japán szeszesitalból készített koktélt; az italban a savanyú citrus, a fahéj és a füstölt magyar kolbász aromái keverednek.

Wild Nest: Szabó Győző fogása Forrás: High Note SkyBar

Mészáros Ádám és Mihály Richárd Pearl-Basilyx párosítását március 18-ig, Szabó Győző és Gózon Péter közös kreációját pedig március 19-31-ig kóstolhatják meg a vendégek a High Note SkyBarban.