Fűszeres, pácolt csirkével készülünk a hétvégére

Jamie Oliver
Vágólapra másolva!
Noha a tavaszi diéta gátat szab a vágyainknak, azért egy kis fűszeres, sült csirkét még be tudunk szorítani a szigorú étrendünkbe. Kezdjük is mindjárt Jamie Oliver receptjével, ami tökéletes választás lesz a hétvégére. Főleg, ha még a család is összeül, hogy kiélvezze a szabadságot.
Vágólapra másolva!
Forrás: Food Easy Recipes

Fűszeres, pácolt csirke francia öntettel

Hozzávalók:

  • 1,8 kg csirke
  • 1 hagyma
  • ½ fokhagyma
  • 1 csokor rozmaring
  • 4 babérlevél
  • 4 evőkanál fehérborecet

Francia öntet:

  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • só, bors

Elkészítés:

Aprítsa fel a hagymát és a rozmaringot, törje össze a fokhagymát, utána keverje össze egy tálban a babérlevéllel és az ecettel. Vágja be a csirkét legalább három-négy helyen, majd forgassa meg a pácban; jól dörzsölje be vele a húst. Fedje le, és tegye a hűtőbe 12 órára.

Amikor letelt az idő, melegítse elő a sütőt 190 fokra, és gyújtsa be a grillt is. Vegye ki a csirkét a pácból, azután rakja egy tepsire. Tegyen a csirke belsejébe két fél citromot, kicsit nyomkodja ki a levét, utána szedje ki a babérleveleket a pácból, és tegye mellé. Fedje le alufóliával, és süsse 1 órán át.

Ha letelt az 1 óra, vegye ki a csirkét a sütőből, majd grillezze, amíg aranyszínű és ropogós lesz.
Közben készítse el hozzá a francia öntetet: keverje össze a mustárt az extra szűz olívaolajjal, az ecettel, egy csipet sóval és borssal. Tálalja ízlés szerint friss salátával vagy ropogósra sütött krumplival.