Hat fogás három összetevőből

Vágólapra másolva!
Ezektől a receptektől garantáltan szerelembe esik: olyan gyorsak és egyszerűek, hogy még egy fáradt nap után sem okoz gondot az elkészítésük. És a legjobb, hogy mindössze három összetevőre van szüksége hozzá.
Vágólapra másolva!

Első fogás: a teriyaki csirke

Pirítsa meg a csirkehúst, öntsön hozzá szójaszószt és barna cukrot, majd süsse és kavarja míg a mártás besűrűsödik, és teljesen bevonja a csirkét. Hasonlóan egyszerű a sajtos brokkoli elkészítése is: tegye a brokkolit egy kerámia sütőtálba, keverjen össze reszelt sajtot egy kis fokhagymával, majd öntse a zöldségre. Süsse 190 fokon 25 percig, és már kész is.

Második fogás: lazac csiliszósszal és mogyoróhagymával

A következő fogás hozzávalói a lazac, a csiliszósz és a mogyoróhagyma. Keverje össze a szószt a hagymával, forgassa meg benne a lazacot, tegye tepsire, és süsse 200 fokon 15 percig. Ha pedig valami könnyedebbre vágyik, készítsen fütt kukoricát, kenje be vajjal, forgassa meg parmezán sajtban, utána süsse 190 fokon 25 percig. Vagy készítsen amerikai sajtos tésztát! Forraljon fel egy tál tejet, öntse hozzá a tésztát, és főzze folyamatos keverés mellett. Ha a tej besűrűsödött, öntse hozzá a sajtot, keverje jól össze, majd tálalja melegen.

Harmadik fogás: mézes zöldségek

Ha zöldséget szeretne ebédelni, akkor pucoljon meg néhány répát, tegye egy hőálló edénybe, öntsön rá vajat, mézet, borsozza ízlés szerint, azután süsse 200 fokon 25-30 percig.