Először rendezik meg a rendezvénygasztronómiai bajnokságot hazánkban

Vágólapra másolva!
Idén első alkalommal rendezik meg hazánkban a Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokságot, amelynek győztese képviseli Magyarországot jövőre a nemzetközi versenyen. A jelölteknek próbatételek során kell bizonyítaniuk tudásukat.
Vágólapra másolva!

Az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság az International Catering Cup nemzetközi
bajnokság országos selejtezője. A magyar bajnokság célja, hogy kiválassza azt a catering céget, aki a nemzetközi versenyen képviseli majd hazánkat.

Forrás: meetingscanada.com

A MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége) és a Hungexpo szervezésében megvalósuló versenyen négy rendezvénygasztronómiai cég vesz részt: Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István), Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel), Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád), La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

A jelölteknek a következő próbatételek során kell bizonyítaniuk tudásukat: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és az ételek bemutatása.

A kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában zajló egynapos felkészülést követően a pályázó cégeknek hűtőautókkal kell elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Így felmérik a logisztikai tudásukat, a szervezőkészségüket és tapasztalataikat is. Ezután a négy csapat elvégzi az utolsó simításokat – a büféasztal felállítása, ételek befejezése – a Hungexpo területén lévő Sirha kiállítás helyszínén.

A kóstolásra és a zsűrizésre a szurkolók előtt kerül sor február 7-én 12 órától, míg az ünnepélyes eredményhirdetés 17 órakor lesz.

A zsűri elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberekből áll: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje, Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje. A bajnokság műsorvezetője: Lázár Chef.

A bajnokságot 2018. február 6-7-én, a Bocuse d'Or szakácsverseny előtt

a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül tartják a Hungexpón. A magyar verseny győztese képviseli Magyarországot a 2019-es nemzetközi, VI. International Catering Cup 2019 versenyen.