Készítse el Guam-sziget fánkját!

banán fánk
Vágólapra másolva!
Ön is imádja a farsangi időszakot, csak azt bánja, hogy nem jönnek ki jól a fakanállal és a serpenyővel? Semmi gond, mert ehhez a fánkhoz nem kell többéves konyhai tapasztalattal rendelkeznie. Olyan egyszerű, hogy még a kezdő szakácsok is boldogulnak vele.
Vágólapra másolva!

Guam a Mariana-szigetcsoport legnagyobb szigete a Csendes-óceánban, ma az Egyesült Államok része. A spanyolok a 16. században gyarmatosították a szigetet, a közel 200 ezer lakos nagy része chamorro és filippínó, de élnek a szigeten kínaiak, japánok, koreaiak, és egy kevés amerikai is, ennek megfelelően Guam konyhája nagyon változatos.

Hagyományos étel a vörös rizs, amely színét az annattótól kapja, amely az őshonos orleánfa termésének magja, és amelynek illatta hasonlít a paprikához, az íze pedig a szerecsendióra emlékeztet.

A kelaguen egy cirtomlé, kókusztej és fűszerek keverékéből álló pác, amelyet húsokhoz, halakhoz és tenger gyümölcseihez használnak.

A kadon pika egy fűszeres pörkölt, amelyet leggyakrabban csirkéből készítenek. A többi összetevő a szójaszósz, az ecet, a só, a fekete bors, a hagyma, a fokhagyma, a helyi csípős paprika és a kókusztej. Ezt az ételt például vörös rizzsel eszik.

Helyben terem a banán, amelyből rengeteg féle étel készül, pédául a bonelos aga nevű fánk is.

Banános fánk Forrás: shutterstock.com

Banánból készült fánk, vagyis a bonelos aga

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Hámozza meg, majd törje össze a banánokat, adja hozzá a lisztet, és keverje jól össze. Majd adja hozzá a cukrot és a sütőport, végül dolgozza össze. Melegítse fel az olajat, majd kör alakokat formázva süsse a fánkokat, amíg aranybarnák nem lesznek. Tálalja porcukorral.