Tejszínhab a pizzán, kannabisz a borban, vonat az étteremben

nutella pizza
Vágólapra másolva!
Mogyorókrémes pizzáról álmodzunk, miközben érdeklődve böngésztük a legjobb diétás alkalmazásokat. Miután a pizzát leöblítettük egy kis borral, rájöttünk, hogy a diéta valószínűleg nem nekünk való. Főleg, mivel már kinéztünk egy szuper éttermet Prágában, ahol vonat hozza asztalhoz a sört. A legmegdöbbentőbb mégis az, hogy már személyre szabott kutyaeledelt is szállítanak házhoz, hogy az olaszok jöttek tanácsot kérni a magyaroktól gasztrotémában, és hogy a zsálya jól passzol az almához. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Az öt legjobb diétás alkalmazás telefonra

A virtuális táplálkozási naplók számlálják a kalóriát, elemzik az étrendünket, követik a napi mozgásunkat és edzéseinket, tanácsot adnak az egészséges ételek összeállítását illetően is.

96 éves gumimacik - a Haribo története

A Haribo a cég 9 európai országának 15 gyárában naponta nagyjából 100 millió Goldbärent gyárt. Ha szépen sorban kézen fognák egymást az egyetlen év alatt legyártott gumimacik, több mint 160 ezer kilométernyi hosszú lenne a lánc, és

négyszer körbeérnék a földgolyót.


Ha pedig az évente legyártott mennyiségét kitekernénk és összeragasztanánk a medvecukorcsigáknak, az elérné a Föld-Hold távolságát, ami körülbelül 385 ezer kilométer. Hát ez nem kevés, és biztos, hogy jövedelmező üzlet is. De azt vajon tudja-e, hogy minek a rövidítése a HARIBO?

Fűszerország varázslata

Napi szinten főzünk velük szárított vagy friss formában, de vajon tényleg elég jól ismerjük őket?

Ha nem érezzük a fűszerek illatát, akkor már inkább dobjuk el Forrás: pixabay.com

Az egész fűszerek hosszabb ideig frissek maradnak, ám az őrölt változatunk praktikusabb a mindennapi használatban.

A vonat nem vár, de a sör sem!

Bizony, ha lekési a vonatot, akkor az italát is lekési ebben a prágai étteremben, ahol modellvasutak vették át a pincérek szerepét.

Így lesz újra puha a szikkadt zsemle

Bizony előfordul, hogy rosszul kötjük össze a zacskó száját, és megszárad a zsemle. Szerencsére, a videóban látható trükkel újra puhává varázsolhatja őket.

Idén is Borjog és Bormarketing Konferencia

A Boscolo New York Palace ad helyet a 200 fős konferenciának, amelynek célja a szőlész-borász szakmát érintő kérdések megvitatása.

Különösen izgalmasnak ígérkezik Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos úr előadása Forrás: shutterstock.com

A konferencia szintén fontos törekvése, hogy megfelelő hangsúllyal emelje ki a mértékletes borfogyasztás, a borkultúra fontosságát.

Világörökséggé nyilváníttatnák a baguette-et a francia pékek

Világörökséggé nyilváníttatná a francia pékszövetség a baguette-et, a ropogós héjú hosszúkás francia kenyeret.

Lapozzon tovább a kannabiszos borért és a magyar gasztrotörténet nagy napjáért!