Melyik lesz Magyarország étele 2018-ban?

csirkecomb
Vágólapra másolva!
Két versenyre várják a jelentkezést: az egyik a „Magyarország étele 2018", a másik az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny. Mindkét országos megmérettetés célja a hazai gasztrokultúra továbbfejlesztése.
Vágólapra másolva!

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a „Magyarország étele 2018" országos melegkonyhai szakácsversenyt, amelynek győztese lesz „Magyarország étele 2018" cím jogos használója. A verseny „Hazai ízek, reális jövő!" mottója egyértelműen kifejezi a szakértői zsűri elvárását: elsősorban magyar alapanyagokból könnyen elkészíthető, ám a klasszikus ízvilágot modern formába öntő, innovatív ételt várnak. A kétfordulós versenyre 2018. március 16-ig az Étrend Egyesülethez eljuttatott nevezési lapon jelentkezhet minden vendéglátásban tevékenykedő személy. Az első fordulóból 12 csapat jut majd a 2018. május 26-i döntőbe. A verseny során kötelezően használandó alapanyagok a bio hajdina (pohánka) és a makói vöröshagyma.

A másik versenyt 2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg: ez az „OKÉS" Országos Közétkeztetési Szakácsverseny.

az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében. A szervezők és a zsűri egy nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú háromfogásos menü elkészítését várják a nevezőktől. Az értékes tárgynyeremények mellett a verseny győztese az OKÉS 2018 Bajnok Csapata címmel büszkélkedhet majd.

Az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny során kötelezően használandó alapanyagok a köles és a csirkecomb Forrás: shutterstock.com

A kétfordulós versenyre 2018. március 16-ig nevezhet bármely közétkeztetést végző főzőkonyha kétfős csapatokkal, azaz egy fő szakáccsal és egy fő segítővel, az Étrendhez eljuttatott nevezési lapon.

A cél, hogy minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben – ez a kormányzat célkitűzése.