Most megismerkedhet a profik kedvenc boraival

borkóstoló
Borkóstoló
Vágólapra másolva!
A 2018-as év Afterwork csütörtöki kóstolósorozatának a tavalyi év sztár boraival fut neki a Winelovers rendezvényszervező csapata. A tematikus Nagykóstolókat megelőző Bortesztek legjobbjait kóstolhatják meg a borimádók január második felében: azaz a top tokaji, kékfrankos, rizling, illetve bordói stílusú tételeket.
Vágólapra másolva!

Izgalmas esemény résztvevője lehet az, aki január 18-án, csütörtökön ellátogat a Buddha-Bar Lounge-ba. Azokból a borokból kóstolhat, amelyek az élbolyban végeztek a borszakértők megítélése szerint.

A látogatók olyan kiemelkedő tételekkel találkozhatnak a kóstolón, mint például a Pannonhalmi Infusio (Top 10 bordói házasítás 1. hely), a Tekenőháti Merlot 2009 (Top 10 bordói 2-3. hely) vagy a Laposa Rizling 2 2016 (Top rajnai rizling 3-4. hely).

A mostani kóstoló emblémája Forrás: Winelovers

Egy-egy borteszt alkalmával az aktuális téma legjobbjait keresik, ahol minden esetben egy nemzetközi borakadémikusokból álló, független, szakmai zsűri értékel. A borok bírálata a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége (Les Grands Concours Internationaux De Vins Et Spiriteux) által ajánlott és UIOE, valamint az OIV által kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lap alapján, egységes sztenderdek mentén, vakon történik.

2017 legjobb tételeit kóstolhatja Forrás: Winelovers

A helyszínt és a szakszerű kóstolási körülményeket ilyenkor a Borkollégium biztosítja, így a borok az adott bortípusnak megfelelő hőmérsékleten, a bírálathoz maximálisan alkalmas kóstolópohárban, sommelier szakember asszisztálásával kerülnek a zsűri elé. 2017-ben rekordszámú bort mértek össze a zsűri tagjai, összesen több mint ezer palack bor került a bíráló bizottság poharaiba.

A tavalyi évben legjobbnak ítélt borok listáját a következő oldalon olvashatja.